Otvorena Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je na otvaranju Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da je prisustvo Srbije u toj opštini BiH najdirektnija veza i spona matice sa srpskim narodom koji živi na tim prostorima.
On je kazao da je glavna poruka koja se šalje otvaranjem te kancelarije da je Srbija sa srpskim narodom na tim prostorima i da u Srbiji imaju svoju maticu.
 
"Ova kancelarija je u funkciji približavanja nas njima i njih nama", rekao je Odalović i dodao da će kancelarija osim administrativnih poslova, služiti i za ekonomsku, kulturnu i svaku drugu saradnju Srbije sa srpskim narodom na tom prostoru.
 
Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je da će Kancelarija biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH sa maticom Srbijom.
 
"Nadam se da će se raseljena lica vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad kao što je uvek i bio", istakao je on.
 
Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje Kancelarije konzulata Srbije u Drvaru još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zagarantovan i dodala da je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička opština od danas i zvanično mesto okupljanja srpskog naroda.
 
Odluku o otvaranju konzularne kancelarije Srbije u Drvaru donela je Vlada Srbije.
 
Komšić: Drvar nikada neće biti srpski grad
 
Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da je Drvar uvek bio srpski grad, ocenivši da je njegov istup nediplomatski i uz opasku da Drvar nikada neće biti srpski grad.
 
"Drvar je partizanski i oduvek je bio bosanski grad. Uvek će to i biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije ubuduće uzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mesta za sve, ali nema mesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet", poručio je Komšić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.