Prijava REM-u zbog nasilja u rijaliti programu TV Pink

Regulatornom telu za elektronske medije (REM) danas je, u okviru kampanje "U ime kulture", predata prijava "zbog novog nasilja" na Televiziji Pink, u rijalitiju Zadruga, i zahtev da se dostavi objašnjenje na osnovu čega su ta televizija i TV Hepi dobili nacionalne frekvencije.
Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, koji je predao te akte, rekao da je to već četvrto obraćanje REM-u iz sličnih razloga, zbog emisija te dve televizije, ali da nije bilo odgovora.
 
On je najavio da će se nastaviti sa takvi obraćanjima, ali da je moguće i da će se kombinovati pravni i aktivistički pristup.
 
"Često se ističe da su te televizije privatne ali nacionalna frekvencija nalaže da se vodi računa o javnom interesu", rekao je Manojlović, navodeći da nije za zabranu rijalitija, već govori o sadržaju programa televizija sa takvom frekvencijom.
 
Zajedno sa ovim Udruženjem za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, REM-u su se obratili i ostali učesnici kampanje "U ime kulture" i to "Srbija u pokretu" i više drugih udruženja. Ispred ulaza u REM izveden je performans. Na konopcu su okačeni pojedini odevni predmeti koji bi simblično trebalo da pokažu da se u rijalitiju gleda "prljav veš" i zatim zamenjeni fotografijama uglednih umetnika, kao nešto sasvim suprotno.
 
Preko zvučnika je emitovan deo iz, kako je rečeno, Zadruge u kojem se čuju svađa i uvrede.
  • kimi

    25.04.2019 17:48
    Bolje Vucicu da si predao zahteve. Ovaj gospodin je ocigledno zaboravio da ovde ne postoje institucije kao sto su REM. Ionako nas VODJA Vucic odlucuje o svemu pa i o odlukama za medije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.