Hrvatska policija četiri sata držala autobuse iz Srbije na granici

Nakon višesatnog čekanja putnika iz Srbije, hrvatska policija odlučila je kasno sinoć da turističke autobuse pusti da pređu granicu s Hrvatskom.
Hrvatska policija četiri sata držala autobuse iz Srbije na granici
Foto: 021.rs
Prethodno je na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo skoro četiri sata hrvatska policija bez ikakvog objašnjenja zadržavala više od 20 srpskih autobusa da pređu granicu.
 
Policija je takođe zabranila putnicima da stoje pored autobusa i pretila im kaznom od 5.000 kuna, što je oko 670 evra.
 
Utisak putnika koji mahom putuju u Italiju za Vaskršnje praznike bio je da "hrvatska policija to radi namerno".
 
Jedan od putnika je rekao da je predstavniku agencije policajac izjavio: "Imam ja svoje razloge zašto vas ne puštam", a zatim mu naredio da zatvori vrata autobusa, preneo je "Pink".
 
Hrvatska granična policija je izdala saopštenje u kom se, između ostalog, navodi da je na toj granici bila velika gužva, posebno u večernjim i noćnim satima.
 
Kažu kako su zbog toga otvorili dodatne trake za autobuse te kako se granična kontrola obavljala na šest kolovoznih traka za autobuse, prenosi portal Index.hr.
 
Policija dodaje kako se vozači nisu žalili na proceduru i čekanje i da su službenici kontrolisano puštali putnike iz autobusa da mogu otići u toalet, i istovremeno kontrolisali da se putnici iz autobusa ne kreću po graničnom prelazu, prvenstveno zbog njihove sigurnosti, ali i ometanja prometa vozila i drugih putnika.
 
Zaključuju kako su iskoristili sve mogućnosti koje su imali na raspolaganju te kako su sve Uredbe ispoštovane.
  • Milena Istok

    26.04.2019 14:26
    redvanjska 54
    Nas nisu pustili da udjemo dok ne platimo prekrsaj radarska kazna od prosle godine. Niko na ovom svetu nemoze da ti zabranjuje ulaz zbog cestovnog prekrsaja. I to oni rade svima. Platili smo kaznu nismo ni znali za nju i nastavili nakon 3 sata drzanja. Jos je reko: nemoze ona da udje na njeno ime je kazna.
  • igor

    26.04.2019 12:28
    Mrznja
    Oni mogu da mrze ali nemogu da nam zabrane da predjemo granicu u drugu Drzavu jer bi i mi sami isto to uradili a docice do toga da cemo i mi njima zabraniti ulazak u Srbiju,ali mislim da mi treba da budemo drugaciji u odnosu na njih,da volimo i postujemo a oni neka mrze mi necemo biti takvi,mi smo Drzava koja ih ipak hrani a ne oni nas.
  • ns

    26.04.2019 10:16
    pink kaže to poslednje pa i ne mora da bude ali da se sve tako izdešavalo jeste, poznajem porodicu koja se već 20 godina glasno bori protiv nacionalizma u srbiji i protiv tog huškanja na hrvate i obrnuto i imala problema u svojoj zajednici zbog toga da bi sad ovo doživela, ja jesam vojvođanin i jesam miran i tolerantan ali hrvati stvarno nisu normalni, rade ovo namerno i još milion sličnih stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija