Otvoren Muzej naprednjačkog realizma, pretučeni član DS-a govorio na protestu "Jedan od pet miliona"

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu završen je dolaskom u Slobodnu zonu, u kojoj je otvoren Muzej naprednjačkog realizma, sa nizom eksponata kao, kako je objašnjeno, prepoznatvljivog obeležja vlasti.
Na protestu se obratio i Dalibor Stanojević, pretučeni član Demokratske stranke i jedan od organizatora protesta u Knjaževcu. Stanojević je poručio da će režim odgovarati za svaku razbijenu glavu, za svaku krvavu košulju, spaljenu kuću. Stanojević je rekao da se nalazi u teškom psihičkom i fizičkom stanju, ali da ga nije uplašio napad i da očekuje da će nadležni odraditi svoj posao.
 
"Uplašili su moju porodicu koja je zabrinuta za mene, koja je uznemirena i nespokojna zbog jednog nasilnika koji ima zaštitu režima. A to je sve što ovaj režim radi... Oni i "njihovi" Vučići, Vulini, Jutke, Simonovići, sve što znaju je  - da "komuniciraju" pesnicama, "argumentuju" nasiljem, "ubeđuju" telohraniteljima... Misle da su jaki i da su zaštićeni. Zato ćemo da im pokažemo da nisu. Mi smo tu da se postaramo da oni odgovaraju za svako zlodelo koje su počinili - za svaku razbijenu glavu, za svaku krvavu košulju, za svaku zapaljenu kuću, za svaku pretnju", naveo je Stanojević. 
 
Profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu Biljana Stojković najavila je da će u ponedeljak ili utorak biti organizovano potpisivanje žalbe na odluku kojom je doktorat Siniše Malog prihvaćen kao originalan.
 
"Biće stotine nas koji će stati iza ovoga", kazala je profesorka i ocenila da "svi znaju da je doktorat Siniše Malog plagijat bar 30 odsto". Ona je pozvala sve profesore da dignu glas protiv takvih i sličnih dešavanja. 
 
Novinar Nenad Kulačin je ocenio da protesti ne smeju da se ugase "kakvi god bili", jer po njegovim rečima, pritisak na vlast mora biti stalan dok se ne dobiju slobodni mediji i fer izbori. "Ako stanu protesti, prvorođeni će doživotno vladati", kazao je Kulačin.
 
On je poručio opoziciji da "devojka ne može da bude malo trudna" i da zato mora jasno da se opredeli da li bojkotuje rad Skupštine Srbije ili ne, posebno s obzirom na sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji na kojoj će 27. maja govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Posle obraćanja kod Terazijske česme, učesnici skupa šetali su centralnim gradskim ulicama, a na čelu kolone od nekoliko hiljada građana, bio je veliki transparent "Stop krvavim košuljama". 
 
U Muzeju naprednjačkog realizma su, između ostalog, postavljene "Fantomke iz Savamale", "Članske karte Maje Gojković", "Botovski sendviči". Protestovalo se kod medijskih kuća - Informera, Politike, Radio televizije Srbije, Večernjih novosti, kod sedišta REM.
 
Neposredno pre ulaska u Slobodnu zonu zastalo se kod zdanja Skupštine Srbije gde je organizator rekao da u njoj nema slobodnog dijaloga. Takav dijalog je moguć u Slobodnoj zoni, poručeno je uz poziv građanima da dođu u nju i slušaju Dnevnike slobodne Srbije.
  • Jelena

    19.05.2019 08:26
    Aaa
    Biju se medjusobno,i onda optuze da ih je neko pretukao. Besmislenost tuzne opozicije se nastavlja.
  • Pedja

    18.05.2019 22:41
    Batinaši su na vlasti
    Nasilje je zaštitni znak ovog režima od prvog dana.
  • keln

    18.05.2019 21:45
    Protestanti istrajte .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija