Ambasador: Irinej i Amfilohije nisu povređeni u Siriji

Ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović potvrdio je da posle sinoćnjeg napada nema žrtava među srpskim državljanima u Siriji i da su nepovređeni patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije, kao i ostali članovi delegacije Srpske pravoslavne crkve koji borave u ovoj zemlji, prenosi portal IN4S.
"Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni, svi su dobro", rekao je Vijatović za IN4S.
 
Delegacija SPC koju predvodi patrijah Irinej, a koju čine mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i pođakon Dejan Nakić, od subote su u poseti Siriji.
 
Ovo je zvanična poseta SPC patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu X i antiohijskoj Patrijaršiji.
 
Patrijarh će tokom boravka u Siriji posetiti istorijske četvrti glavnog grada Damaska, kao i manastir Sidnaju, severno od prestonice, a obići će i nekoliko sela u "dolini hrišćana" u blizini Homsa, kao i Manastir Svetog Belmana na sirijskoj obali.
 
Kako prenosi agencija Sputnjik, izraelska vojska saopštila je da je u Siriji napala dve artiljerijske i jednu lansirnu bateriju kao odgovor na granatiranje sa sirijske teritorije. Prethodno je sirijska novinska agencija SANA saopštila da je protivvazdušna odbrana Sirije oborila izraelske rakete južno od Damaska, a u napadu su poginula tri sirijska vojnika, dok je sedam ranjeno.
  • Piplfoks

    03.06.2019 17:13
    Ne možeš se više u NATO nimalo pouzdati.
  • Vlada

    02.06.2019 17:11
    Farsa
    Izrael napada vojne baze van grada, kakva je ovo farsa? Hoće i On popularnost u Tabloidima kao estrada!
  • Мунгос

    02.06.2019 15:52
    Нема смисла,
    новинари штите Израел.
    Израел бомбардује Сирију, а новинари (до данас) пишу да Сирију бомбардује Доналд Трамп.
    Е сада, да ли Израел бомбардује Сирију зато што она није добра, нико то неће да објасни.
    А Сорош само ћути, не јавља се. Вероватно има неке веће бриге.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija