Vanredna situacija zbog poplava u Svilajncu i delovima Ćuprije i Paraćina

Na teritoriji opštine Svilajnac uvedena je vanredna situacija zbog izlivanja bujičnih vodotokova usled velikih padavina, koje su tokom noći i rano jutros pale na teritoriji te opštine.
Vanredna situacija zbog poplava u Svilajncu i delovima Ćuprije i Paraćina
Foto: Pixabay
Vanredna situacija je zbog bujičnih tokova uvedena i na delovima opština Paraćin i Ćuprija.
 
Sve ekipe su na terenu, stanje je i dalje kritično, a na terenu su i predstavnici vodoprivrednog preduzeća iz Ćuprije, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Svilajnac.  
 
Na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Ćuprija, predsednik opštine Ninoslav Erić doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije za deo teritorije i to u selima Isakovo, Supska, Krušar i Dvorica, kako bi se otklonile posledica bujičnih voda nastalih posle obilnih padavina tokom noći.
 
Šteta je, navodi se u odluci, "nastala na infrastrukturnim objektima, vodnim objektima vodotokova drugog reda i na objektima u njihovoj okolini, a ugrožava živote ljudi i materijalna dobra".
 
Opštinski štab za vanredne situacije je u stalnoj pripravnosti i prati razvoj situacije na celokupnoj teritoriji opštine, dok iz lokalne samouprave obaveštavaju da građani mogu da prijave štetu nastalu usled prekomernih padavina.
 
Štab za vanredne situacije u Paraćinu takođe je uveo vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, u selima Svojnovo i Potočac koja su bila pogođena bujičnim vodama što je izazvalo znatne štete na infrastrukturi i objektima u vlasništvu građana. U ostalim opštinama i gradovima u Pomoravskom okrugu, Jagodini, Despotovcu i Rekovcu nije proglašena vanredna situacija. Situacija u tom gradu je stabilna i nema pretnje da će se reke Lugomir i Belica izliti.
 
Vanredna suituacija nije proglašena ni u opštini Despotovac, ali su uvedena 24-časovna dežurstva u zgradi opštine, kao i u komunalnom preduzeću. Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević kazao je da ni ta lokalna samouprava nije uvela vanrednu situaciju jer nema poplavljenih kuća na teritoriji opštine, a bujične vode prodrle su u neka dvorišta i njive.
 
Vanredna situacija proglašena je u još 12 opština i gradova, a vanredna odbrana od poplava uvedena je u celoj zemlji. Prema poslednjim informacijama, voda se povlači iz područja koja su poplavljena prethodnog dana.
  • Bozja volja

    04.06.2019 20:33
    Za koga su ono bese glasali u tim opstinama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".