VIDEO: Počela naplata putarine od Doljevca do Preševa, neka isključenja još uvek zatvorena

Iako je putarina na autoputu od Doljevca do Preševa počela da se naplaćuje od 15. juna, izgradnja naplatnih stanica još nije završena, pa oni koji autoputem žele da dođu do Doljevca, Gadžinog Hana i Vlasotinca moraju da voze tridesetak kilometara duže, jer su ova isključenja zatvorena, pišu Južne vesti.
Neobeleženi radovi adekvatnim znacima, već samo prosipan šljunak na izlazima, zbunjuju mnoge vozače koji, kažu za Južne vesti, nisu ni znali za radove.
 
Jedan od vozača, Milan Lepojević krenuo je u nedelju iz Vlasotinca do Niša, a put mu se odužio jer je morao da kruži. Prema njegovim rečima, zatvorena je Vlasotinačka petlja, izlaz za Gadžin Han, kao i Doljevac. Osim neadekvatnog obaveštenja, dodaje i da su radovi loše obeleženi.
 
"Izlaz za Vlasotince, odnosno drugi izlaz za Leskovac, jednostavno je zatvoren, ne postoji. Išao sam kroz Leskovac, zatim starim auto-putem i isključio sam se kod Pečenjevca. Posle nekoliko kilometara - i izlaz Gadžin Han je zatvoren, kao i izlaz Doljevac. Nisam znao za radove, niti je išta na putu ukazivalo na njih dok nisam došao do šljunka", kaže Lepojević.
 
Dodaje da zna da je krenula naplata putarine na deonici od Doljevca do Preševa, ali mu nije jasno kako su mogli da krenu sa naplatom ako nema izgrađenih stanica jer, kako kaže, ljudima otežavaju vožnju i produžavaju put za 20-30 kilometara.
 
"Tu su kao neke barikade, prosipan šljunak. Meni to ne izgleda kao da je neka firma radila, već kao da je došao neko sa strane, posipao i to je to. Nekim crnim kesama su prelepljene oznake za izlaz. Tri, četiri izlaza su zatvorena bez ikakavog razloga", dodaje ovaj vozač.
 
Južne vesti pišu da iako na sajtu Puteva Srbije stoje obaveštenja o zatvaranju ovih izlaza i koji su alternativni pravci, građani kažu da za radove nisu znali dok do deonice nisu stigli.
 
Petlje zatvorene, nema informacija o završetku radova
 
Iako su iz Puteva Srbije građane obavestili o zatvaranju ovih deonica, zasad nema informacija kada će radovi biti završeni, navodi portal.
 
S obzirom na to da radnika nema na Vlasotinačkoj petlji, preduzeću su upućena i pitanja o početku radova na ovoj deonici, ali i kada će građani ponovo moći da koriste ove izlaze. Očekuju se i odgovori zbog čega je, umesto saobraćajnih obeleženih barikada, na nekim delovima posipan šljunak.
 
 
Alternativnim pravcima moraće i vozači koji u narednom periodu idu auto-putem do gradova u južnom delu Srbije. Oni koji idu iz smera Beograda za Doljevac, Brestovac, Gadžin Han i Bojnik, mogu koristiti put preko petlje Niš - jug i Merošina. Saobraćaj iz smera Preševa za Doljevac, Brestovac, Gadžin Han i Bojnik odvijaće se preko petlje Leskovac - centar.
 
Vozači koji iz Beograda idu za Vlasotince, moći će da se isključe na petlju Leskovac - sever, a iz smera Preševa preko petlje Grdelica državnim putevima. Saobraćaj iz Beograda ka Trgovištu odvijaće se preko pretlje Vranje, a iz smera Preševa preko petlje Bujanovac - jug državnim putevima, prenose Južne vesti.
 
"Putevi Srbije": Nije ugrožena bezbednost učesnika u saobraćaju
 
Iz "Puteva Srbije" tvrde da zatvaranjem sistema naplate putarine na autoputu E-75, deonica Doljevac-Preševo, nije ugrožena bezbednost učesnika u saobraćaju, jer su "radovi obeleženi adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom" i dodaju da je ova informacija blagovremeno prosleđena medijima i objavljena na zvaničnom sajtu preduzeća.
 
Iz ovog preduzeća naglašavaju da dužina putovanja ni u jednom slučaju nije povećana za 20 do 30 kilometara.
 
"Svi učesnici u saobraćaju koji se kreću u smeru od Niša ka Leskovcu i žele da se isključe na petlju Leskovac centar, isključiće se na prethodnu petlju Leskovac sever, dok će se oni koji se kreću iz smera Preševa i žele da izađu na istu petlju, isključiti na naplatnoj stanici Grdelica. Vozači koji žele da se isključe sa autoputa na petlju Bujanovac sever, a kreću se iz smera Niša, isključiće se na naplatnoj stanici Vranje, dok se oni koji idu iz smera Preševa, isključuju na naplatnoj stanici Bujanovac jug. Učesnici u saobraćaju koji se kreću iz smera Beograda, a idu prema Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku, isključivaće se na petlje Niš jug. Saobraćaj iz smera Preševa ka Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku odvijaće se preko petlje Niš jug ili Leskovac sever", objašnjavaju iz "Puteva" u saopštenju i dodaje da kretanje vozila van autoputa neće značajno uticati na dužinu pređenog puta.
 
Očekivani rok za završetak radova na izgradnji naplatnih stanica je juli 2019. godine.
 
  • Zvonko

    25.06.2019 13:08
    Ma zabetonirajte skroz..koji ce nam..kakvi idioti boze sacuvaj
  • velja

    18.06.2019 10:05
    dovoljno je reci da se deonica kroz grdelicu duga 26 km gradila 7 godina dok se autoput zg split uradio za 5 godina (400 km)
  • Putnik

    18.06.2019 09:00
    Sramota me dok gledam ovo.
    Gde ja to zivim ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.