Otac osumnjičen za krađu testova ostaje u policijskom pritvoru

Viši sud Beogradu odbio je žalbe na rešenje o zadržavanju do 48 sati kojim je po nalogu tužilaštva policija odredila I.S, osumnjičenom za krađu testova iz matematike.
Otac osumnjičen za krađu testova ostaje u policijskom pritvoru
Foto: Pixabay
Žalbe su sinoć podneli osumnjičeni i njegov branilac Dimitrije Ilić. Odluku kojom je žalba odbijena doneo je sudija za prethodni postupak, rekla je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.
 
I.S. bi na saslušanje u Više javno tužilaštvo trebalo da bude priveden sutra, a nakon toga tužilaštvo će odlučiti da li će od suda tražiti da mu odredi pritvor.
 
Prema rešenju o zadržavanju I.S. je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.
 
Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike. Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.
 
Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.
 
Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć Vibera, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.
  • Jo

    20.06.2019 14:21
    HAG
    Što lepo čovek ne prizna da je nekom upalio kuću pre će izaći na slobodu
  • The Lalosh

    20.06.2019 13:56
    Drama
    Kakve drame se dešavaju oko polaganja maturskog ispita...
    Krađe, prodaje rešenja, hapšenja, saopštenja ministara, policije...

    Kao da je počeo rat.

    U moje vreme pre ...tak godina niko nije ni znao da postoje prijemni, maturski i sl. ako nije on trebao da polaže. Eventualno roditelji i to ako su bili baš radoznali. Obično se svodilo na to da ih obavestiš kako si prošao.
  • Vukša

    20.06.2019 13:09
    Istresanje na sirotinji
    Čovek očigledno nema novca da plati "ajkule" da ga izbave iz nepravednog pritvora, kao da je najveći kriminalac!
    Ako je verovati, odmah je "propevao" na poligrafu u policiji, priznao sve i nema razloga da ga drže u zatvoru do suđenja! Ovde se vidi uticaj izvršne vlasti i "samostalnost" tužilaca i sudija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.