Predsednik NS albanske nacionalne manjine Mustafa tužio Vulina zbog diskriminacije i govora mržnje

Predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ragmi Mustafa podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog diskriminacije i govora mržnje prema Albancima, prenela je agencija Preševo jone.
Predsednik NS albanske nacionalne manjine Mustafa tužio Vulina zbog diskriminacije i govora mržnje
Foto: Medija centar Beograd
On je u tužbi naveo da Vulinovo korišćenje vulgarnog i uvredljivog termina "Šiptar", predstavlja institucionalizaciju govora mržnje protiv Albanaca.
 
"Nacionalni savet Albanaca ne prihvata relativizaciju te prakse kao izraz akcije pojedinca. Takav jezik ministra nije samo proizvod sadašnjeg sistema u Srbiji, već i institucionalno podsticanje rastućeg ksenofobnog diskursa protiv manjina“, rekao je Mustafa za Preševo jone.
 
On je istakao da ništa više ne odražava politički mentalitet Vulina od činjenice da on podizanje tužbe smatra komplimentom, dodavši da "ne postoji dobra kopija Miloševića".
 
U demokratskoj državi bio bi otpušten svaki ministar koji neprestano javno vređa manjine, ali se on u današnjoj Srbiji slavi, kao u Nemačkoj 1939. godine. Srećom, Srbija nije Nemačka iz 1939, a Vulini nije Vilhelm Kajtel, kazao je Mustafa. On je podsetio da je poštovanje manjina zakonska i ustavna obaveza Vlade Srbije i preduslov za demokratsko društvo.
  • Marijana

    30.06.2019 14:35
    Albanace nemojte zvati onako kako ne zele,to je njihovo pravo izjasnjavanja,kao i ostalih naroda.Zabraniti emisije gde se to tendeciozno radi,kao na kafi sa!djukom,kopernikus i nhegovim vernim dokonim biblijskimo gledaocima,zkao zebra,,plava zorica bogomoljka,itd.Treba to slusati,i voditelja kome je uz prvu kafu slutnja na sukobe i rat.Takva je ovo zemlja i narod nazalost.Pisite bolje o bolesnoj,deci,nesrecnima,ubogim .Za vas sns,i vucica nema brige,vi i vasi poltroni zivecete doveka,a ostalima kako bude vi ste visa rasa,niste siptari nu albanci ni romi ni cigani ni ni madzari,ni sokcci,itd.A na kraju,svi umiremo isto goli i bosi kako smo se rodili,cemu,onda!sve ovo?
  • Marijana

    30.06.2019 13:12
    Ko je pa taj vulin?Nije vredno paznje.Kako,radi tako mu je.Onscr moj bivsi konsija nokom nikada ni dobar dan u prolazu.
  • Cocco

    30.06.2019 10:05
    Lako je tužiti našeg jadnog ministra. De ga usvojite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija