Marko Vidojković i Nenad Kulačin dobili pretnje smrću preko Jutjuba

Autori i voditelji emisije "Dobar, loš, zao" na TV Šabac Marko Vidojković i Nenad Kulačin dobili su pretnje smrću, piše list Danas.
Marko Vidojković i Nenad Kulačin dobili pretnje smrću preko Jutjuba
Foto: Pixabay
Pretnje su ostavljene u komentaru ispod njihove emisije postavljene na Jutjubu. Izvesni Srđan Petrović, uz niz uvreda, poručio im je da će ih pobiti "kada dođe na vlast", jer "srpstvo znači uzvišeni cilj i spremnost da se za njega žrtvuje".
 
Vidojković i Kulačin pretnje neće prijaviti policiji, ali će se nadležnima umesto njih obratiti Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Njih dvojica kažu za Danas da uvrede na njihov račun nisu novina, ali da su pretnje smrću dobili prvi put.
 
"Ovu pretnju ne uzimamo za ozbiljno. Očigledno ju je napisao neki degen. Mada, ni od takvih ne znate šta možete da očekujete ako vas sretnu na ulici", kaže Vidojković.
 
On ironično konstatuje da su za sada bezbedni, jer je Petrović pretio da će ih pobiti kada dođe na vlast, što znači da još uvek nije na vlasti.
 
"Ko zna kojoj političkoj opciji pripada, ali očigledno je budala", dodaje Vidojković.
 
Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić podseća da su pretnje novinarima na društvenim mrežama postale svakodnevica, a da obeshrabruje što gotovo nijedan slučaj nema sudski epilog. On podseća da NUNS i dalje ušestvuje u radnoj grupi za bezbednost novinara nadajući se da će država opravdati svoje delovanje u toj oblasti, odnosno da će tužilaštvo i policija raditi svoj posao.
 
"U tužilaštvu i MUP-u ima pojedinaca koji se zaista trude, ali očigledno ne postoji politička volja da se takvim stvarima stane na put", kaže Bodrožić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija