Moguće da RTS od sredine jula ostane bez direktora

Generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću 15. jula ističe mandat, ali konkurs za prvog čoveka nacionalne televizije još nije raspisan, pišu "Večernje novosti".
Zbog toga postoji realna opasnost da za desetak dana nacionalna televizija ostane bez direktora.
 
Taj list podseća da RTS već duže vreme nema ni direktora Televizije, pošto su dva konkursa do sada propala.
 
Sredinom jula će Upravni odbor RTS-a odlučivati o odgovornim urednicima informativnog, obrazovno-naučnog, kulturno-umetničkog i zabavnog programa, kao i Trećeg programa Radio-Beograda, iako propisi nalažu da glavni i odgovorni urednici programa treba da budu izabrani na predlog prvog čoveka cele kuće.
 
Predsednik UO Vladimir Vuletić potvrdio je za "Novosti" da su pristigle kandidature otvorene na sednici Odbora 24. juna i da je u toku njihovo razmatranje, te da će imena novih urednika programa biti poznata na sednici 15. jula.
 
Na pitanje šta se dešava sa konkursom za direktora RTS-a i da li je moguće da nacionalna televizija ubrzo ostane bez čelnog čoveka, Vuletić odgovara da se čeka Dragan Bujošević.
 
"Mi ne znamo da li će Dragan Bujošević tražiti produženje mandata. Ukoliko ga ne traži, raspisaćemo konkurs", rekao je Vuletić.
  • xy

    05.07.2019 20:31
    Neka zaduze Oliveru Kovacevic da bude direktor, ona je jedina korektna i profesionalna na rts.
  • Ns

    05.07.2019 19:31
    Mislim da je Krle viđen za tu funkciju! Onda se krug zatvara!
  • Мунгос

    05.07.2019 16:37
    Нема никаквих препрека да овај досманлија одћути још један мандат.
    У великом стилу „Није српски ћутати“.
    Има ваљда и неке заслуге као првоборац 5.Октобарске револуције.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija