List Danas izbačen sa Dragačevskog sabora trubača u Guči

List Danas neće više dodeljivati nagradu "Od zlata jabuka profesor Miodrag Vasiljević" na Dragačevskom saboru trubača u Guči što je radio od 2009. godine.
Takvu odluku doneo je direktor Kulturnog centra opštine Lučani Jovan Kovačević, ne navodeći jasan i konkretan razlog da, kako piše Danas u vikend izdanju, "odjedanput postanemo nepoželjni na najvećoj kulturno-turističkoj manifestaciji u Srbiji".
 
Uz to, Centar za kulturu Lučana obavestio je redakciju da neće otkupiti 3000 primeraka Danasa sa specijalnim dodatkom o Saboru trubača, što je činio ranijih godina. S druge strane, Večernje novosti i Ilustrovana politika nastaviće da dodeljuju nagrade "Zlatna truba" i "Zlatni bubanj" kao i prethodnih godina, pa redakcija Danasa smatra da je u pitanju politička odluka.
 
Direktor Kulturnog centra je poručio redakciji da "tu nema nikakve priče", da nema razloga da se piše o tome jer je to "prosto njegova odluka pošto mu je bilo lakše da sam dodeli tu nagradu".
 
Danas piše da, imajući u vidu da je od svih medija, koji se pojavljuju kao medijski sponzori i darodavci priznanja na Saboru, "nepoželjan" samo Danas, redakcija ne može da se otme utisku da je u pitanju odluka koja je doneta po nečijoj političkoj direktivi.
 
"Sigurni smo da kampanja koju vlast i predsednik Srbije vode protiv našeg lista daje rezultate, zato što smo označeni kao 'neprijateljski medij', što je uticalo i na opštinsku vlast u Lučanima sa kojom je saradnja bila vrlo profesionalna i lišena svakog vida politike", piše Danas.
 
List podseća da je redakcija u poslednjih nekoliko godina već doživela da mnoga javna preduzeća i opštine u Srbiji, pod političkim pritiskom, raskidaju sa njom dugogodišnju saradnju.
  • Катарина

    08.07.2019 13:47
    Уста моја хвал'те ме
    Лист "Данас" - квазиобјективни лист евроунијатске Србије.

    Заиста је смешно да неко тако упорно сам за себе говори да је представник објективног новинарства, а уствари је експозитура заговорника аутошовинизма на новокомпонованој српској политичкој сцени.
    Јасно је сваком објективном посматрачу да тај нискотиражни новински лист нема ни »О« од објективности.
  • čitalac Danasa

    06.07.2019 17:18
    "Tu nema nikakve priče", kaže direktor Kovačević. Danas izveštava objektivno, ne šlihta se Vučiću pa ga treba izolovati i kad dodeljuje nagradu na kulturno- turističkoj manifestaciji., što rade 10 godina.
    Ima tu priče, ne učestvujete u veličanju prvorođenog, u državi koja je njegovo vlasništvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija