Đorđević: Za sprečavanje odliva mozgova iz Srbije biće konsultovani i strani stručnjaci

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da će 15 novih zakona koje bi Skupština trebalo da usvoji na jesen unaprediti položaj građana.
Đorđević: Za sprečavanje odliva mozgova iz Srbije biće konsultovani i strani stručnjaci
Foto: 021.rs
Đorđević je za "Politiku" rekao da su to važni zakoni jer jačaju i odgovornost i odnos države prema građanima.
 
"Mi pokrivamo najsloženije probleme koji se nalaze u zemlji. To su propisi o socijalnoj zaštiti, socijalnim kartama, finansijskoj podršci porodicama sa decom, agencijskom zapošljavanju, socijalnom preduzetništvu, borcima, rodnoj ravnopravnosti, antidiskriminaciji...", rekao je Đorđević.
 
Kako je precizirao, jedan od zakona će predvideti uvođenje dečijeg ombudsmana, što do sada nije postojalo.
 
"Rezultati rada ne mogu da se očekuju preko noći, ali je činjenica da u svim segmentima Srbija pokazuje pomake unapred. Ipak na tome nećemo stati, jer ćemo težiti stalnom inoviranju propisa zarad boljitka građana", kazao je on.
 
Na pitanje kako uticati na mlade da ostanu u zemlji i ne traže posao u inostranstvu, Đorđević je ukazao da Koordinacioni tim za ekonomske migracije radi i da pitanje ekonomskih migracija nije samo pitanje Srbije, tako da će u rešavanje tog problema biti uključeni i strani eksperti.
 
"Prvo se očekuje donošenje strategije, a zatim i akcionog plana. Ono što se iskristalisalo kao nedostatak jeste ekonomska strategija Srbije koja mora da bude celovita i da obuhvati duži vremenski period, najmanje 30, a optimalno 50 godina unapred", kazao je Đorđević.
 
Kako je dalje istakao, uz to ide i privlačenje investicija i podsticaj države kada su u pitanju mladi koje će podržavati investitori koji budu došli u Srbiju, da s eosnivaju mala i srednja preduzeća koja će podržavati velike investicije. 
 
"Nije nam cilj da uvozimo poluproizvode koji će ovde da se sklapaju, već da Srbija ima gotov proizvod koji će ovde da bude proizveden u celosti", zaključuje Đorđević. 
  • teribl

    11.07.2019 22:55
    nisam robot
    "Odliv mozgova će biti rešen prilivom mozgova", naše mudro ministarstvo uvek nađe rešenje. Zato nam i ide kako nam ne ide.
  • Inspektor Višekruna

    11.07.2019 15:47
    Ne odlaze svi
    Ne odlaze svi mozgovi, čak ni vozači. Neki postanu ministri!
  • he he he

    11.07.2019 15:12
    Koliko će biti plaćeni ti strani stručnjaci?
    Predlažem da rade za prosečnu platu u Srbiji,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.