Poverenica osudila mizogine, seksističke i uvredljive komentare Šešelja

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je danas osudila mizogine, seksističke i krajnje uvredljive komentare koje je narodni poslanik Vojislav Šešelj uputio novinarki lista "Danas" Snežani Čongradin, a pozvala je nadležne i da hitno utvrde ko stoji iza napada na urednicu portala kolubarske.rs Dariju Ranković.
Janković je istakla da su napadi na dve novinarke pokazatelj da nedopustiva komunikacija postaje uobičajena praksa koja se toleriše i podrazumeva, posebno u obračunu sa ženama na javnoj sceni, ali da toga nisu pošteđeni ni muškarci, što treba sve da zabrine.
 
"Nedopustivo je i zakonom zabranjeno da diskriminatorni stavovi, vređanje i omalovažavanja na osnovu izgleda, zdravstvenog stanja ili bilo kog drugog ličnog svojstva, budu dominanatan način iznošenja drugačijih političkih stavova u našem javnom prostoru, a posebno kada su u pitanju narodni poslanici ili bilo koji drugi nosioci javne funkcije", upozorila je Janković, a prenosi njena služba za informisanje.
 
Poverenica je zatražila da nadležni organi hitno utvrde ko stoji iza uvreda objavljenih u tekstovima i na fotografijama na internet stranici valjevskapodvala.com, koje su upućene novinarki i urednici portala kolubarske.rs Darije Ranković.
 
"Ovakve pojave moraju da naiđu na najširu osudu javnosti, a nadležni moraju efikasno da reaguju i sankcionišu svaki sličan istup, jer je to način da se stane na put gotovo svakodnevnom verbalnom nasilju", zaključila je poverenica.
 
Pretnje i uvrede Šešelja osudili su i UNS, NUNS, YUKOM, Inicijativa mladih, Žene u crnom, LSV, DS i mnogi drugi.
  • Istoričar

    17.07.2019 18:30
    Očešćenje ?!...
    Ovo društvo, da bi ikada postalo ozbiljna državam može da profunkcioniše samo kada se ovakvim društvenim anomalijama, koje se zovu Šešelj, počnu baviti nadležne institucije. Kada te institucije ne postoje, tada postoje likovi poput šešelja. Zato smo u Smrdiji, a ne u Srbiji !
  • EU

    17.07.2019 17:26
    Od Fefelja nista novo.
  • Jaja

    17.07.2019 16:45
    A kad ce sud da osudi?
    Obzirom da se radi o politicaru, to se izgleda nikad ne moze desiti. Pa ne mogu ono iz Brusa da osude, koji je mala lokalma riba, kako li ce tek onda da osude Seselja iza koga stoji drzava i DB

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija