Zajednička kontrola na graničnom prelazu Preševo

Skupština Srbije usvojila je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkih kontrola na graničnom prelazu za međunarodni drumski saobraćaj Preševo-Tabanovce.
Zajednička kontrola na graničnom prelazu Preševo
Foto: 021.rs
Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je za konkurentnost i povezivanje važno da se sa susedima grade zajednički granični prelazi kako bi se olakšao protok robe i ljudi.
 
"Bez obzira na to koliko ulažemo u infrastrukturu, gradimo autoputeve i modernizujemo železnicu, postoji problem nefizičkih barijera, koje nisu samo pitanje gužvi u letnjem periodu. One pogotovo postoje kod prevoza tereta gde se nekad čeka i po 10 do 15 sati na Horgošu, Batrovcima, Dimitrovgradu", rekla je Mihajlović.
 
Ona je istakla da je to glavni razlog zbog kojeg se krenulo u razgovore sa susednim zemljama da se napravi jedna kontrola na granici.
 
"Verujemo da će formiranje zajedničke kontrole između Srbije i Severne Makedonije olakšati prelazak granice i međunarodni drumski saobraćaj", navela je Mihajlović.
 
Dodala je da se Vlada Srbije zalaže da se prošire kapaciteti, posle Batrovaca, i na graničnim prelazima Horgoš, kao i kod Dimitrovgrada.
 
"Imaćemo na mostu Ljubovija-Bratunac zajednički granični prelaz sa Bosnom i Hercegovinom, a cilj nam je da to uradimo i sa svim drugim zemljama, a verujem da je to važno i za naše susede i za regionalno povezivanje", rekla je Mihajlović.
  • Karma

    27.07.2019 13:38
    Vas na djubriste istorije a granicne prelaze ukinuti i srusiti.Da postane i Srbija deo slobodnog sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.