FOTO: Samo deset dana od požara na ledolomcu Petrovaradin, prevrnule se i barže

Nepunih deset dana od požara na brodu Petrovaradin, došlo je do prevrtanja barži (potisnica) u vlasništvu firme DMB Shipping, navodi Udruženje lađara Srbije.
Nezgoda se dogodila u blizini mesta Ram, na 1076,2 km reke Dunav. Uzrok potonuća odnosno prevrtanja još nije utvrđen. 
 
"Mogući uzroci su pretovarenost objekata iznad dozvoljenog nivoa gaza ili moguća oštećenja u trupu preko kojih su barže dobijale vodu. Na objektima nije bilo posade i pri nezgodi niko nije stradao. Načinjena je samo materijalna šteta. Barže (plovidbeni sastavi) koje su na sidrištu bi trebalo da budu pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom te se opet dovodi u pitanje nedovoljno angažovanje posade navedene firme", navodi ULS.
 
 
Kako dalje navode, inspekcija plovidbe je izvršila uviđaj i istražni organi će utvrditi tačan uzrok nezgode kao i moguće nepravilnosti poslodavca u angažovanju ljudstva i opreme.
 
Podsetimo da je Udruženje lađara više puta skretalo pažnju na neobezbeđenost reka u Srbiji, a poslednji put kada je izbio požar na ledolomcu "Petrovaradin", o čemu više OVDE.
  • opalim te g...m

    07.08.2019 13:25
    Srpska posla. A i danas procitam nesto katastrofalno, srbi ce praviti eksploziv za kineze. Ej, brljavima i neodgovornima dati time da se bave. Stasno.
  • :/

    07.08.2019 13:24
    -
    Uvod za neku masnu javnu nabavku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija