FOTO: Stefanović sa saobraćajcima u Beogradu presretao pijane vozače

Saobraćajna policija u Beogradu je tokom prethodne noći otkrila 227 saobraćajnih prekršaja, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola kaznila 56 vozača.
Troje je, zbog veće količine alkohola u krvi, zadržano u policiji do istrežnjenja. Pripadnici Interventne jedinice priveli su jednu osobu nakon što je pretresom kod nje pronađen pištolj sa 15 metaka u okviru.
 
 
Ministar policije Nebojša Stefanović je, zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, obišao nekoliko punktova u Beogradu na kojima je policija kontrolisala vozače. Stefanović je naglasio da policija ovakvim preventivnim radom uspeva da smanji broj krivičnih i prekršajnih dela, a ujedno je i apelovao na vozače da ne voze pijani.
 
 
"Nažalost i večeras sam imao priliku da vidim da jedan deo ljudi vozi pod uticajem alkohola i oni su naravno sankcionisani. Nažalost, čak smo imali i teže slučajeve gde su vozači imali više od 1,5 promila alkohola u krvi", istakao je Stefanović.
 
 
Stefanović se upoznao i sa radom novih android radio stanica, koje su počeli da koriste pripadnici Interventne jedinice, a koja bi mogle do kraja godine da zažive u punom kapacitetu u Beogradu.
 
 
"Direktor Rebić i ja smo se uverili da su nove tehnologije koje koristi policija, zahvaljujući kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnologije, veoma dobre. Uz pomoć njih za kratko vreme može se pristupiti bazama podataka o licima koja se kontrolišu, odnosno policajci za kratko vreme, ne zadržavajući previše građane, mogu doći do informacija da li je vozilo kradeno, da li je lice pod potragom i da li se zaista radi o toj osobi", objasnio je Stefanović.
  • kimi

    09.08.2019 22:14
    Kad moze predsednik da zloupotrebljava polozaj i radi posao premijera, sto ne bi ministar policije zaustavljao na ulici. Ovo sve govori da mi ne mamo sistem vec punih 40 godina i da se igramo drzave. Kakav smo narod nije ni cudo!
  • Cocco

    08.08.2019 14:07
    Tssss... Ja baš i ne umem da radim svoj posao, al' zato, umem sve ostalo!
  • Puszi

    08.08.2019 13:15
    Da li je to posao i nadleznost ministra?Sta je time hteo da kaze i pokaze?Zaista smesno,dok Oliver,Sava mala,pad helikoptera,kopaonik itd itd da nepominjem neresena ubistva od ko zna kad.!Pa lazne diplome itd..Vidi se da vam se blize izbori.Ehhh .,Srbijo jadna li si .,,sve je prozirno ministre i po najvise smesno.To ovde u Nemackoj nebi bilo zamislivo i ministar bi sofort podneo ostavku zbog promocije u licnu korist i svog interesa.I Rumunija,je daleko,od ovoga a vas predsednik kaze da hice da dostigne bar nivo Rumunije,nestremi ka razvijenim zemljama vec samo Rumuniji.Tesko vama tamo u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija