Ministarka Mihajlović apeluje: Vozite odgovorno i bezbedno

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno, jer je u julu u nesrećama stradalo 63 ljudi, saopštilo je to ministarstvo.
Ministarka Mihajlović apeluje: Vozite odgovorno i bezbedno
Foto: 021.rs
"Životi naše dece nemaju cenu", rekla je Mihajlović i podsetila da je u poslednjih deset dana poginulo desetoro mladih, medju kojima je bilo dvoje dece.
 
Ona je povodom današnje saobraćajne nesreće u kojoj je četvoro mladih poginulo, a još četvoro teško povređeno, istakla da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja posebno definisan član koji se odnosi na mlade vozače i koji jasno propisuje ograničenja i pravila ponašanja u saobraćaju.
 
"Od toga da ne smeju da budu za volanom od 23 časa do 6 ujutru, da mogu da upravljaju samo vozilom određene snage, uz pratnju odraslog, da ne smeju da konzumiraju ni trunku alkohola, do toga kojom brzinom smeju da se kreću", rekla je Zorana Mihajlović.
 
Potpredsednica Vlade uputila je saučešće roditeljima i porodicama nastradalih, a svim učesnicima u saobraćaju apel da poštuju saobraćajne propise i voze odmorni.
  • Dzo

    09.08.2019 22:01
    Predlazem da ministarka poveca cenu benzina na 1000 din po litri.
  • Pametna

    09.08.2019 18:30
    Zena
    Svaki put me zadivi njen komentar...sreca pa ona sa ovim krsevitim putevima nema nista
  • Rotkvarija

    09.08.2019 17:34
    Kako sada nema
    Okanovića i slučnih "stručnjaka" da nam objasne.
    Promenili su zakone, povećali kazne, poskupeli tehničke preglede, pooštrili ih i...ništa.
    Više se ne hvale time kako su navedenim "merama" u procentima smanjili broj udesa i nesreća.
    Na žalost, mrtvi su samo za statistiku i to samo kada treba "stručnjaci" da opravdaju nove mere, poskupljenja i poreze.
    Faktori rizika u saobraćaju su kompleksni i svako nisu za potcenjivanje, pojedinačno tumačenje, izuzimanje iz konteksa...ali za naše "stručnjake" iz Agencije koja nas košta 9 miliona€ godišnje, svakako nisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija