VIDEO: Guranje i udaranje kod Predsedništva Srbije na protestu "Jedan od pet miliona"

Tročlana delegacija organizatora protesta "Jedan od pet miliona" ostavila je večeras na ulazu zgrade Predsedništva Srbije u centru Beograda spisak zahteva koje je potrebno ispuniti kako bi izbori bili fer, i najavila da je 1. septembar rok da se to učini ili će uslediti bojkot izbora.
Prethodno je delegacija probala da uđe, ali je kod ograde koja okružuje Predsedništvo zaustavljena mimo kako je rekao, jedan od organizatora protesta, Srđan Marković dogovora sa obezbeđenjem da će to biti moguće.
 
Nakon toga su učesnici protesta probali da uklone ogradu, ali je utrčalo brojno obezbeđenje u civilu kako bi sprečilo da se to desi tako da je došlo do međusobnog guranja.
 
U napetoj atmosferi u kojoj je došlo do međusobnog guranja učesnici protesta su zaustavljeni kod ograde koju su u znak protesta drmali i vikali "sluge režima".
 
Uskoro nakon toga delegaciji protesta dozvoljeno je da dođu do zgrade Predsedništva i tu ostave dokument.
 
 
Neposredno pre ovoga kada je protestna kolona stigla do zgrade Predsedništva aktivisti protesta podelili su učesnicima toalet papir koji je zatim bačen na zgradu Predsedništva.
 
"Ovako ćemo obrisati sve tvoje laži i manipualcije Vučiću. Umesto da budeš predsednik svih građana ti ih deliš", rekao je jedan od organizatora protesta Srđan Marković.
 
Na kraju večerašnjeg protesta on je zahvalio svim učesnicima na hrabrosti i pozvao građane bez obzira da li su leva ili desna politička opcija da se zajedno izbore.
 
"Nećemo bežati, idemo do kraja", poručio je Marković ponovivši da 1. septembra sledi bojkot izbora ako se ne ispune uslovi za fer izbore.
  • /

    12.08.2019 11:30
    /
    Lajem lajem, a kad treba da glasam imam preca posla.
  • Pedja

    11.08.2019 10:27
    Kraj se bliži
    Kraj režima se bliži. Šta ćete tada, botovi? Mislite da ćete proći nekažnjeno, kao što su se vaše gazde izvukle 2000. godine? Varate se, bežite dok još možete - briga Vučića za vas. On neće moći ni sebi da pomogne.
  • dado

    11.08.2019 10:06
    Zuti, krali ste sapom i kapom, sprdali se sa ovim narodom. Imali ste svoje sanse… Zar ne vidite da vas ljudi vise ne zele? Ne zelimo ni Vucica. Moraju novi inace ostaje Vucic na vlasti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.