Otvoren konkurs za medicinske sestre i tehničare koji bi da rade u Nemačkoj

Poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje u Nemačkoj medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera iz Srbije otvoren je danas.
Rok za slanje prijava je 4. oktobar.
 
Konkurs je objavio projekat Triple Win, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.
 
Svi zainteresovani za posao u Nemačkoj mogu da podnesu prijave preko Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj koji su u obavezi da potpisivanjem ugovora o radu garantuju da će radnici iz Srbije imati iste uslove kao i ostali zaposleni u toj zemlji.
 
U saopštenju je navedeno da je od početka godine povećan iznos minimalne zarade u Nemačkoj koja pre nostrifikacije diplome iznosi 2.000 evra bruto, a posle nostrifikacije 2.400 evra. Poslodavci koji imaju ugovor sa Triple Win projektom ne smeju da ponude potencijalnim zaposlenima manju zaradu od tog iznosa.
 
"Kandidati ne plaćaju nikakve nadoknade za posredovanje, niti projekat ostvaruje profit u Srbiji, jer sve troškove snose nemački poslodavci, te je proces posredovanja na apsolutno legalnom, profesionalnom i društveno odgovornom nivou. Prijavljivanje za učešće na projektu je isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je, pored evidentiranja svih prijava, takođe zadužena za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije", naveli su u Triple Win projektu.
  • Cicvara

    21.08.2019 11:17
    Ale, ale, ale! Autoput Šomika Veliki! I onaj tunel kod Čortanovaca! I ono parče puta do neke vukosnošajine! I magnet za investitore! Ale, ale, ale! Srećan put, ljudi!
  • Dejan

    21.08.2019 10:56
    posao
    A AV na otavarnju tog tzv auto puta na kraju rekao da ce dodatmo povecati plate medicinskom osoblju ! Znaci da je tacno znao i da je namerko rekao to kad nije trebalo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija