Vučić još nije dobio poziv za obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije dobio poziv iz Poljske da 1. septembra prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata.
Vučić još nije dobio poziv za obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata
Foto: 021.rs
Kako piše Politika, to će biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice.
 
List podseća i da je na proslavi stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska smestila predsednika Srbije u neki od sporednih redova, dok je kosovski predsednik Hašim Tači sedeo tik iza predsednika Rusije Vladimira Putina.
 
Poziv na obeležavanje jubileja nije dobio ni Vladimir Putin, što je, kako piše Politika, potvrdila kancelarija poljskog predsednika napominjući da je predsednik Poljske odlučio da pozove države Evropske unije i Istočnog partnerstva, Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu.
 
Rusija, kako se navodi u objašnjenju, ne učestvuje ni u jednoj od ovih organizacija.
  • novosađanka

    28.08.2019 15:56
    Dobiće poziv, on je uvek za obeležavanje početka svih ratova.
  • Fransoa Kurjacic

    28.08.2019 12:06
    Emanuele Srbine!!!
  • Ns

    28.08.2019 11:49
    Meni je ostalo u secanju da je poljska vojska konjima jurisala na nemacke tenkove. Takvi sada slave veliku pobedu nad nemcina bez rusa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija