VIDEO: Devetorica uhapšena zbog napada na autoputu kada je razlupano i vozilo iz Novog Sada

Policija je uhapsila devet mladića osumnjičenih da su u noći između utorka i srede izleteli na autoput kod Obrenovca i palicama lupali vozila.
VIDEO: Devetorica uhapšena zbog napada na autoputu kada je razlupano i vozilo iz Novog Sada
Foto: Pixabay
Beogradska policija uhapsila je T.S. (20), N.P. (25), K.Z. (20),  M.Z. (18), N.Đ. (25), J.S. (22), F.R. (24), F.G. (25) i S.V. (25). Oni se sumnjiče da su, po prethodnom dogovoru, u noći između 27. i 28. avgusta, došli na autoput, gde su uz upotrebu drvenih palica, baklji i staklenih flaša zaustavili saobraćaj i naneli lake povrede vozačima i oštetili više automobila, saopštio je MUP.
 
Oni su, kako se navodi, osumnjičeni za krivično delo nasilničko ponašanje.
 
Određeno im je zadržavanje do 48 časova i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.
 
Mediji su ranije objavili da su u napadu povređene tri osobe. 
 
Na društvenim mrežama pojavio se snimak napada na kojem se vidi kako nekoliko muškaraca, prekrivenog lica i sa kapuljačama, noseći baklje i palice u rukama, trči ka vozilima i lupa po njima. 
 
 
Pojedini mediji su preneli da napadači pripadaju navijačkoj grupi. Oni su, nešto iza ponoći, izleteli na autoput i krenuli da lupaju automobile. Policija je ubrzo stigla i zatekla dva razlupana vozila i četvoricu mladića od kojih su trojica bila povređena.
 
"Na putu je stajao reno novosadskih registarskih oznaka, kojem je bilo polomljeno staklo na vozačevim vratima. U vozilu su bila dva mladića koji su zadobili posekotine po rukama", ispričao je za "Blic" dobro obavešten izvor.
 
Nekoliko metara dalje polupan je "sitroen" stranih registarskih oznaka. Napadači su razlupali sva stakla na levoj strani vozila, kao i vrata i branike. U tom vozilu su bili M.D. (29) koji je prošao bez povreda i M.Đ. (31) koji je imao posekotine u predelu vrata.
  • Orko

    04.09.2019 16:18
    Horor
    Mogli su da izazovu lancani sudar i da vise ljudi pogine. Kako samo nije neki kamion naleteo i "sklonio" ih sa puta. Za bolje i nisu.
  • Novica

    04.09.2019 00:52
    @Ronald Igwen
    Pazi da neces! Da li ti znas da Grobari, Delija i Firmasi imaju zastitu DB-a i Policije? Oni su NONAME zastitnici vlasti, a kad naprave neko sr*nje onda njih stiti policija i DB!
  • Fruskogorac

    01.09.2019 19:32
    Meta i razlog
    Da li je moguce da niko u ovoj zemlji ne pita koji je razlog napada i ko je eventualno bio meta? Kakva je ovo polu-vest?! Nasli su im baklje i palice koristene u napadu! Sta su cuvali potrosene baklje? Postavili su signalizaciju da usmere i uspore saobracaj? Kakvi huligani, pa to je teroristicki napad ako je tako kako je policija objavila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija