Dobrica Veselinović iz "Ne davimo Beograd" pozvan u zatvor

Inicijativa "Ne davimo Beograd" je danas saopštila da je Dobrica Veselinović, jedan od njenih vodećih aktivista, pozvan na izdržavanje kazne od 20 dana zatvora, uprkos tome što je Inicijativa platila novčanu kaznu na koju je osuđen.
Veselinović je osuđen zbog organizovanja jednog od protesta povodom rušenja u Hercegovačkoj ulici, u Savamali u Beogradu, 2016. godine.
 
Inicijativa "Ne davimo Beograd" je navela da je pod "pravnim pritiskom", jer se protiv nje vodi više od 30 sudskih procesa.
 
"Zajedno s medijskim blaćenjem, ovi procesi deo su kontinuiranih političkih pritisaka kako bi se gradjani zastrašili, a Inicijativa odustala od suprotstavljanja otimačini koju sprovodi korumpirana partijska elita", saopštila je "Inicijativa Ne davimo Beograd".
  • Džoni Vajsmiler

    06.09.2019 15:28
    KOLONIJALNA VLAST
    SEVERNA KOREJA.
  • .

    06.09.2019 14:54
    Instant karma
    Kad se boris protiv kriminalaca, takodje nepostujuci zakone i proceduru, onda si se spustio na njihov nivo i dobio tacno ono sto zasluzujes. Ne razumem zasto je bio problem uredno prijaviti skup i registrovati protest onako kako to treba da bude po zakonu. Dakle, da pojasnim, za mene je ovaj isti kao i drugi sto je divljao po Hercegovackoj - sve sami krimosi.
  • Pustinjski Banderas

    06.09.2019 14:54
    Obozavaoci komsijine krave
    Pitaju me ponekad: Zasto si otisao iz Srbije? Na slikama Srbija izgleda bolje od mnogih zemalja u kojima sam ziveo, ali na slikama se ne vidi da su vecina ljudi u Srbiji OKK - Obozavaoci komsijine krave, da im je milije da komsijina krava crkne nego da njihova prosperira. Zato Srbiji tako i ide.
    Ima takvih u svim zemljama, ne kazem, ali zemlje gde su OKK u vecini su uvek siromasne, korumpirane, katastrofalno vodjene i naprosto mole da neko dodje i da ih okupira, pa da se zna bar neki red.
    Dakle, covek je protestovao, sto mu je ustavno pravo. Ako je jedino pravo gradjana da velicaju VOdju, molim da se to upise u Ustav i zakone, da znamo da nemamo prava. Kiosk za izradu presuda po narudzbini je podigao preko 30 optuznica protiv Gradjanske inicijative koja nije politicka stranka i nema pravo da se finansira iz budzeta. Covek o kojem je rec je platio kaznu, (samo zato sto je protestovao) a ipak ga teraju u zatvor. Interesantno je da sudovi nisu ni priblizno toliko azurni kad su u pitanju mnogo vece zloupotrebe koje cini vlast (Vuciceva, Tadiceva, Kostunicina, Slobina, Titova, kraljeva, bilo koja vlast).
    E, tu stupaju na scenu OKK. Potpuno sigurni (neko bi rekao da su kratkovidi i glupi, ja samo kazem da su OKK) da ce ih Vodja i PArtija zastititi, obrusavaju se na Coveka, jer vide da njega niko ne stiti, znaci, laka je meta, tj. on je ta komsijina krava kojoj ce konacno dohakati.
    I tako prolaze dani, meseci, godine, decenije u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.