Studenti "Jedan od pet miliona" i dalje u Rektoratu

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" saopštili su danas da su "preuzeli kontrolu" nad zgradom Rektorata Univerziteta u Beogradu pošto im je kako su naveli, "prethodne noći bilo ugroženo pravo na slobodu kretanja".

Oni su istakli da je "nečinjenje i nereagovanje uprave Rektorata i rektorke Ivanke Popović prilikom upada aktivista Srpske napredne stranke, koji su napali studente tokom blokade Rektorata, "jasan znak da je autonomija Univerziteta narušena i ugled ove institucije tom prilikom ukaljan".

Naveli su i da su zamolili sve radnike da napuste prostorije rektorata dok oni blokiraju kamere. 

"Sada studenti odlučuju o tome ko ulazi i izlazi iz zgrade Rektorata! Uprava i zaposleni ne mogu ući bez prethodnih pregovora", naveli su u saopštenju. Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" pozvali su "kolege i profesore" da im se pridruže u "vanrednim okolnostima", a građane da ih podrže "svojim dolaskom".

Oni su juče sa kolegama, profesorima i javnim ličnostima započeli blokadu Rektorata Univerziteta u Beogradu zahtevajući da rektorka Ivanka Popović na RTS-u zatraži od premijerke Ane Brnabić razrešenje dužnosti ministra finansija Siniše Malog.

Udruženje "Jedan od pet miliona" saopštilo je ranije da su studenti iz tog udruženja noć proveli zaključani u zgradi Rektorata, ocenivši da im je na taj način, "zabranom ulaska i izlaska u Rektorat", narušeno osnovno ljudsko pravo – sloboda kretanja.

  • Milos V

    14.09.2019 22:32
    Sramota
    Sramota je da se na ovaj način koriste studenti. Politizacija Dana Univerziteta u Beogradu od strane opozicionih harambaša je nešto podlo i nedopustivo. Mladi ljudi kojima se servira šarena laža pod parolom borbe za pravdu nisu ni svesni u šta se upuštaju. Neka je sramota one koji ih huškaju na ovakav vandalizam!
  • Nikoletka

    14.09.2019 21:27
    Protest
    Ovo je delo Djilasa a ne studenata.Zloupotrebljavaju studente.
  • Glasinac

    14.09.2019 20:01
    opozicija
    Nadležne sužbe trebaju pod hitno da odblokiraji zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija