Studenti zbog ugrožene bezbednosti zaključali vrata Rektorata i zabranili ulazak

Studenti iz Udruženja "Jedan od pet milion", koji su blokirali zgradu Rektorata, "zbog ugrožene bezbednosti" zaključali su vrata i zabranili bilo kakav ulazak u zgradu do daljnjeg.
"Izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića, dekanke Filološkog fakulteta Ljiljane Marković i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ugrožavaju bezbednost studenata koji blokiraju Rektorat", navodedeno je u saopštenju.
 
Dodaje se da su te izjave "ništa drugo do pripreme na medijski linč studenata u Rektoratu, koji brane akademsku čestitost i autonomiju Univerziteta".
 
"Funkcioneri Srpske napredne stranke i ministri u Vladi, komentarišući zahteve studenta koji njima nisu upućeni, daju vetar u leđa svojim pristalicama da ponove događaje od petka 13. septembra u Rektoratu, kada su studenti fizički napadnuti i o čemu postoje jasni materijalni dokazi", navodi se u saopštenju.
 
Studenti, koji su blokirali zgradu Rektorata, navode kako i dalje čekaju da rektorka Ivanka Popović izabere stranu, da prestane sa "dopisivanjem" sa Šarčevićem, koji nije ni pomenuo zahtev studenata već pričao o "nekom zahtevu."
 
"Ispunjenjem zahteva studenata rektorka će pokazati da je na strani studenata i na strani istine, jer nam je u razgovorima jasno rekla šta misli o doktoratu ministra finansija Siniše Malog", ukazuju studenti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija