Građanski front uputio podršku Lokalnom frontu oko moratorijuma na izgradnju MHE

Građanski front uputio je danas podršku Lokalnom frontu iz Kraljeva, koji je u saradnji s inicijativom "Sačuvajmo planinske reke Kraljeva" sačinio predlog Odluku o moratorijumu na izgradnju malih hidroelektrana (MHE) na teritoriji Kraljeva i zahteva da se taj predlog uvrsti u dnevni red naredne sednice Skupštine Kraljeva.
"U mnogim rečnim tokovima u Srbiji voda kao izvor i uslov života je ugrožena. Time je i sam život naših gradjhana i gradjanski doveden u pitanje. Izgradnja malih hidroelektrana uzrokovala je isušivanje korita i prelivanje prirodnih vodnih tokova u betonske cevi, kako bi, iscrpljivanjem javnog dobra, došlo do slivanja javnog novca kroz subvencije u privatne džepove 'investitora' koji su u dosluhu sa vladajućim partijama", navedeno je u saopštenju.
 
Građanski front je pozvao sve političke organizacije koje teže smenu "kriminalnog partijsko-koruptivnog režima oličenog u Srpskoj naprednoj stranci", da podnesu i podrže predloge za sprečavanje izgradnje malih hidroelektrana na teritorijama lokalnih samouprava, po uzoru na predlog koji je Lokalni front podneo Skupštini Kraljeva.
 
"Briga za naše reke i vodna bogatstva mora biti iznad partijske i političke pripadnosti", istakli su oni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.