Smenjena direktorka škole zbog prikrivanja vršnjačkog nasilja

Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je dužnosti Radicu Jović, direktorku Osnovne škole "Miloje Zakić" u Kuršumliji posle vanrednog inspekcijskog nadzora, kojim je utvrđeno da se u toj školi desilo vršnjačko nasilje koje direktorka nije prijavila nadležnima.
Smenjena direktorka škole zbog prikrivanja vršnjačkog nasilja
Foto: Pixabay
"Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je u prepodnevnoj smeni za vreme velikog odmora učenik prvog razreda gurnut od strane učenika u korito česme koje se nalazi u dvorištu škole i bio mokar. Niko od predstavnika škole nije obavestio nadležnu Školsku upravu u roku od 24 sata o događaju", navodi se u saopštenju Ministarstva.
 
Ministarstvo podseća da je direktor ustanove dužan da u u slučaju nasilja i zlostavljanja u roku od 24 sata podnese prijavu nadležnim organima i obavesti Ministarstvo, odnosno nadležnu školsku upravu.
 
"Prikrivanje vršnjačkog nasilja od strane zaposlenih u bilo kojoj ustanovi nije dozvoljeno, a odgovorna lica moraju da snose posledice", istakao je ministar Mladen Šarčević.
 
Majka dečaka, đaka prvaka iz Prokuplja, ispričala je za medije da su stariji đaci njenog sina tokom odmora polivali hladnom vodom u toaletu. On je uspeo da im pobegne i zaključao se u toaletu, a odatle su ga izvele i na čas odvele dve pomoćne radnice.
 
Nasilje je nastavljeno posle časa, a majka tvrdi da su ga druga deca polivala vodom i gurla mu glavu ispod česme. Majka dodaje da je dečak mokar od glave do pete i da je zadobio oguljotine na čelu i leđima. Školski pedagog ga je umotao u ćebe i odveo kući.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.