Učenik zadobio prelom ključne kosti u školi u Nišu

Učenik šestog razreda OŠ "Ivo Andrić" u Nišu zadobio je prelom ključne kosti, nagnječenje grudnog koša i uganuće skočnog zgloba na nozi u incidentu koji se desio 3. oktobra na malom odmoru u školskom dvorištu.
Učenik zadobio prelom ključne kosti u školi u Nišu
Foto: Pixabay
Direktorka OŠ "Ivo Andrić" Milica Petković kaže da učenik nije povređen u tuči već prilikom pada kada ga je drug povukao za rame u nameri da spreči sukob da dugim đakom. Ona je za Blic potvrdila da je o incidentu obaveštena policija, školska uprava i roditelji dece i da je pokrenut diciplinski postupak.
 
"Na malom odmoru između trećeg i četvrtog časa, oko 16.50 časova, jedan učenik šestog razreda uzeo je ključ iz portirnice, otključao školu i istrčao u školsko dvorište. On je u dvorištu udario u stomak drugog učenika šestog razreda, zatim je učenik osmog razreda u nameri da spreči sukob povukao svog druga koji je dobio udarac i nenamerno mu naneo povredu jer je dečak pao i povredio rame i skočni zglob. Došla je Hitna pomoć, odvela je učenika, dežurni nastavnik me je obavestio, odmah sam došla i uzela izjave od dežurnih nastavnika. Sproveden je ceo zakonom predviđen postupak, pozvani su roditelji, obaveštena je Školska uprava i danas imamo Tim za bezbednost. Povešće se disciplinski postupak i protiv učenika koji je istrčao u dvorište i protiv učenika osmog razreda koji je nenamerno povredio druga", kaže Petković.
 
Prema njenim rečima dvojica učenika su se sukobila oko štenaca koje je neko ostavio u školskom dvorištu, jer je navodno neko rekao da učenik koji je istrčao iz škole maltretira kučiće, a drugi đak je istrčao da ih zaštiti. Međutim, Petković kaže da nije bilo indicija da je neki pas maltretiran jer je po izlaska škole videla da ih deca maze.
 
Prema nezvaničnim saznanjima Blica, policija je o incidentu obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.