Porodici savetnika u Elektrodistribuciji otpisali milionski dug za struju

Porodici Gorana Kovačevića, poslanika i savetnika u Elektrodistribuciji "Centar" u Kragujevcu otpisan je dug od 1.623.709 dinara, i to pošto je postavljen na funkciju savetnika.
Porodici savetnika u Elektrodistribuciji otpisali milionski dug za struju
Foto: Pixabay
Kako saznaje Blic, reč je o dugovanju koje je napravljeno pre nego što je Kovačević postao visoki funkcioner SNS i Elektrodistribucije.
 
Dug je napravljen na brojilu njegovog pokojnog dede po majci Pavla Nešovića, i to na adresi na kojoj je Kovačević prijavljen. Pokriće za to su našli u sudskoj odluci kojom je Stojana Kovačević, jedna od naslednica Nešovića, u parnici dokazala da nije jedini suvlasnik tog brojila, već da su to sa njom još četvoro rođaka.
 
Sud je konstatovao da svi oni solidarno treba da odgovaraju za dugove, odnosno da Elektrodistribucija treba da pokrene novi postupak protiv svih naslednika, piše Blic. 
 
Umesto da to uradi, novo rukovodstvo na čelu sa Sanjom Tucaković, čiji je savetnik Goran Kovačević, koristi ovu odluku za otpis duga koji nije zastareo. 
 
Na tom strujomeru postojalo je još jedno dugovanje od 755.773 dinara, koje je reprogramirano bez kamate od 196.394 dinara.
 
Iz službe za informisanje "EPS DIstribucija" potvrdili su da je dug otpisan.
  • zvezdan obradovic

    16.10.2019 12:47
    sistem te laze
    uaaa izdajnici svog naroda tajkuni i ostali kurta i murta
  • Сремац

    16.10.2019 08:32
    ЛОПОВИ
    Мени нешто није јасно.Да ли у Србији има област или делатност, а да није злоупотребљена од јајара које се дочепају власти?Нека ми неко наведе само један пример.
  • Gojko

    13.10.2019 00:37
    Jebi*a on zna za čega se borio, a mi ostali budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.