Branko Lazarević oslobođen optužbi da je odavao tajne Šariću

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta bivšeg ministra policije, od optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.
Branko Lazarević oslobođen optužbi da je odavao tajne Šariću
Foto: 021.rs
Istom odlukom i ostali optuženi u ovom slučaju su pravosnažno oslobođeni - policajac Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, kojem je suđeno u odsustvu jer je u bekstvu.
 
Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijena je žalba tužioca za organizovani kriminal i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz decembra prošle godine.
 
Svi su oslobođeni optužbi za krivično delo odavanje službene tajne, a Lazarević i za udruživanje u Šarićevu kriminalnu grupu, jer sud smatra da tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo svoje tvrdnje iz optužnice. Svi optuženi su tokom suđenja negirali da su počinili krivično delo za koje se terete.
 
Optuženi su se teretili da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.
 
U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosledivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću. To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije, jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.
 
Šarić je počekom decembra, nakon ponovljenog suđenja, osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Sudi mu se za pranje para u drugom postupku.
  • Paja

    09.10.2019 20:26
    Ne mogu se oteti utisku da je u pitanju posao Sluzbe,posledicno stite svog coveka. Jos od devedesetih (ako ne i pre),ocigledno je da su jednim delom radili svoj normalan posao zastite drzave,ali puno toga govori da je tekaoo (i verovatno tece)ceo paralelni proces i posao. Dao Bog da gresim i da sam zrtva teorija zavera i nepopravljivi skeptik.Druga je mogucnost,da su odavno jaci od drzave. Valjda ce se bara jednog dana isusiti.
  • 007

    09.10.2019 13:32
    Mene zaista ne iznenadjuje ovakva vest(mislim ni vecinu gradjana Srbije)jer to je realna slika "nezavisnog pravosudja"!Poruka mladima je sledeca,ko zeli da se ozbiljno bavi kriminalom neka udje u politiku, ili bar neka ima blizak kontakt sa politikom!Sve druge kombinacije su kratkog daha ,i zavrsavaju u zatvoru!
  • Армаггедон

    09.10.2019 13:23
    Шта рећи а не заплакати

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.