Uklanja se nelegalni objekat na Pančićevom vrhu: I rušenje bez dozvole

Investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku Snežana Mitković, više od dve godine od kada je građevinska inspekcija prvi put naložila rušenje, samostalno je započela uklanjanje objekta.
Dežurni čuvari Nacionalnog parka "Kopaonik" tokom obilaska terena zatekli su radnike koji na objektu uklanjaju crep sa krova. Kako je Insajderu rečeno u NP "Kopaonik", menadžer restorana otvorenog u nelegalnom objektu rekao je čuvarima da se objekat uklanja.
 
"Rečeno je da demontiraju objekat u sopstvenoj režiji. Počeli su od krova, uklanjaju crep, iznose nameštaj, a zatim i sve ostalo", navode u NP "Kopaonik". Čuvarima je rečeno i da će u subotu na terenu biti angažovan i veći broj radnika.
 
Investitorka je, međutim, i u ovom slučaju prekršila zakon, jer je bilo kakve radove morala da prijavi. Kako je Insajderu potvrđeno, radovi nisu prijavljeni ni građevinskoj inspekciji, niti NP "Kopaonik".
 
Odluka investitorke da ukloni objekat usledila je dva meseca pošto je ministar policije Nebojša Stefanović rekao da će objekat biti srušen najkasnije do kraja godine.
 
Prema Zakonu o planiranju i izgradnji, obaveza investitora je da sam sruši nelegalni objekat. Ukoliko to ne uradi, rušenje organizuje, u ovom slučaju, Republička građevinska inspekcija tako što angažuje za to građevinsku firmu posle čega se troškovi rušenja naplaćuju investitoru.
 
Podsećamo da je zbog odbijanja policije da pruži asistenciju inspektorima, rušenje koje je bilo zakazano za 7. avgust prošle godine odloženo dan ranije. Ministar Stefanović, pozivajući se na zakon, odbio je da obezbedi asistenciju policije bez dokaza da je rušenje pokušano pre toga. S druge strane, uz obrazloženje da ne želi da ugrozi bezbednost svojih zaposlenih, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović odbila je da bez asistencije policije sprovede rušenje nelegalnog objekta.
  • ana

    12.10.2019 13:40
    ako posle sagrade legalan onda je samo steta bez potrebe.Nismo dovoljno bogati da rušimokao u Titovo vreme.
  • Laza

    12.10.2019 12:09
    Lopovi
    Nelegalnom objektu na vrh kopaonika dali struju i vodu ko je to dao pera detlic patak daca a vodja laze li laze gori je od pinokia
  • Bambika

    12.10.2019 11:43
    A ko je ta gospoja??Ko joj je dozvolio da gradi???Dali ce se i klanu Nikolica rusiti vile vikendice????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija