Tadić: Ne može se voditi dijalog sa Vučićevim emisarima

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno govorio da je sledbenik Maksa Vebera, dok je u potaji očigledno sanjao da bude naslednik Jozefa Gebelsa, nazivajući ga trgovcem ljudskim dušama.
Tadić: Ne može se voditi dijalog sa Vučićevim emisarima
Foto: Medija centar Beograd
"Međutim, za razliku od Gebelsa koji je zaista veštom i brutalnom propagandom tragično menjao političke stavove nemačkih građana, Vučić kao običan trgovac ljudskim dušama to čini bedno potkupljujući čitave delove stanovništva strahom i ucenjenom egzistencijom", rekao je Tadić za list Danas.
 
Prema rečima Tadića, Vučić "uzima novac od građana, a onda ih ucenjuje da bi im vratio njihov novac i sve to potom prikazuje kao rezultat navodnih ekonomskih uspeha njegovog režima, a sebe kao dobrotvora".
 
"Time građane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije, pri čemu između njega i makroa na ulici suštinski nema razlike u metodologiji. Tako da to više nije pitanje ni straha ni verovanja građana, a svakako ne ni vešte propagande, već gole trgovine dušama", rekao je Tadić.
 
On je rekao i da međustanački dijalog nema smisla ukoliko mu ne prethode razgovori predstavnika Evropskog parlamenta i opozicije, jer bez toga je samo nastavak dijaloga koji je u prethodnim pokušajima već postavljen na pogrešne temelje.
 
"Vlast optužuje opoziciju da je neodgovorno pristupila ovom dijalogu, a oni se nisu udostojili ni da na međustranački dijalog dođu predsednici njihovih stranaka".
 
Takođe, kako je naveo, "ti razgovori nemaju smisla ni ukoliko u njima ne učestvuju sve relevantne opozicione stranke, kao i relevantni predstavnici stranaka na vlasti".
 
"Ne može se voditi dijalog sa Vučićevim emisarima koji su tu samo da prenesu njegove poruke. To nije dijalog, već zapravo samo politička farsa nastavka monologa u kom živimo sedam godina", rekao je Tadić.
  • Nemanja

    14.10.2019 19:37
    Umesto da si lustrirao SPS, preobucene Julovce, SRS i danasnje preobucene exRadikale SNS, ti si im pomogao da opet zajasu ovaj glupi narod. Kako te nije sramota Tadicu da se uopste javljas idi na selo i ne javljaj se medijima, zacrnio si sve od 2000te pa do danas. Sram te bilo!
  • High ISO

    14.10.2019 16:49
    Da dodam, sto jedna budala napravi stotinu drugih tesko popravi.
  • deda

    14.10.2019 13:50
    e moj kluni, ajd budi jednom u zivotu covek pa kazi dal' se iko ista u drzavi pitao sta do ti
    i to je kao bila demokratija a sada ....
    svi do jednog od broza na ovamo ...kalif umesto kalifa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.