VIDEO Potemkinova sela u Vranju: Platno sa oslikanom fasadom zbog dolaska predsednika

U Vranju su u toku poslednje pripreme pred svečano otvaranje nove zgrade pozorišta "Bora Stanković" i dolazak predsednika Srbije u ponedeljak, 21. oktobra, a oronula fasada uz samu novu zgradu teatra prekrivena je platnom sa oslikanom fasadom.
Građani su burno reagovali na mrežama. Za neke to su Potemkinova sela, a za vranjske vlasti to je lepa pozadina za svečanost koju spremaju.
 
Urednik portala Info Vranjske Saša Stojković za N1 kaže da su kolege i on bili šokirani kada su videli da se postavlja, kako kažu, mušema preko čitave jedne fasade. 
 
"Bez ikakvog obrazloženja, na postavljanju toga su radili radnici javnih preduzeća, koji inače ovde rade sve sto SNS-u treba. Ja čak sumnjam da je ta tapeta pokretna i da njome zapušuju rupe svuda po Srbiji gde je potrebno", kaže Stojković.
 
Objašnjenje od gradonačelnika, N1 nije uspeo da dobije. Direktor JP za urbanizam i izgradnju Branimir Stojančić poručio je da je ovo trenutno rešenje, jer je prekriveni objekat u procesu restitucije, pa nisu dobili dozvolu da ga rekonstruišu. Platno će biti uklonjeno čim svečanost prođe.
 
"Bez obzira da li dolazi predsednik, ovo bi bilo postavljeno, jer zaista ne ide da zvanice gledaju ovu oronulu zgradu", rekao je Stojančić.
 
Za reakcije u javnosti kaže da su preterane i tipične za ovdašnji mentalitet. 
 
"To je ono prokletstvo Vranjanaca: kandžerluk, azdisluk, baksuzluk i urgursuzluk. To su četiri jahača apokalipse koji ne dozvoljavaju Vranju sa napreduje", smatra Stojančić.
 
 
Pozorište "Bora Stanković" novu zgradu dobija sedam godina posle požara.
  • Car je go

    17.10.2019 13:49
    Upravo je to slika i prilika vuciceve vlasti
    Spolja gladac iznutra jadac
    Da veliki vodja ne vidi da se sve raspada da se za njega napravi farsa da je voljen obozavan i da je sve ok
    A car je go
  • i

    17.10.2019 12:56
    A evo i šta kriju

    https://www.google.com/maps/@42.5560583,21.8974796,3a,90y,241.54h,93.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1szipisQdInJxV3mo7eU58-A!2e0!7i13312!8i6656
  • Петровград

    17.10.2019 12:19
    wtf17.10.2019

    Та потражите сами, доба је интернета. Узгред, ради се о турцизмима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.