Šarčević: Da sam ja šef Siniši Malom, ne bih mu dao da podnese ostavku

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da on, da je šef Siniši Malom, ne bi ministru dao da podnese ostavku i dodao da je priča o doktoratu Malog "obojena politikom".
Šarčević: Da sam ja šef Siniši Malom, ne bih mu dao da podnese ostavku
Foto: 021
Šarčević je istakao da postoji mnogo primera akademske nečestitosti, a da se sada samo govori o doktoratu Malog.
 
"Imam utisak da se cela priča oko doktorata Siniše Malog obojila politikom. Njegovo je moralno pravo kako će on da postupi. Ja ne odlučujem o takvim stvarima, mogu samo kao građanin da dam svoje mišljenje", istakao je Šarčević na pitanje novinara.
 
Ministar prosvete je rekao da ne bi dovodio u pitanje ono što Mali radi, jer smatra da obavlja odličan posao, te da su odvojene stvari ono što Mali obavlja kao ministar i njegovo usavršavanje kao akademskog građanina.
 
"Veoma sam zadovoljan, kao resorni ministar, jer je ove godine prosveta dobila 7,36 odsto. Dakle, razumeo je da prosveti treba više i to je odlično", naveo je Šarčević.
 
Prema njegovim rečima, najveća greška Malog je to što nije predstavio "sve ono što je dobro iz njegovog doktorata". Dodaje da se "Pandorina kutija" otvorila i da će sada "gomila slučajeva da ispliva".
 
Kako kaže, postoje slični dokazi za ljude koji su upućivali na taj slučaj, te da njihovi radovi "ne odgovaraju doktoratu".
 
"U ovom slučaju, posledice bi trebalo da snose oni koji su dozvolili da se politika meša u visoko obrazovanje. Onog dana kada je neko ušao u zgradu Filozofskog fakulteta kako bi se obratio građanima, prekršeno je pet zakona. Zabranjeno je da se neko obraća iz ustanove. Slična je situacija sa protestima studenata i Rektoratom. Kada je neko sa Ekonomskog fakulteta tražio da se ljudi politički izjasne, preko fakultetskog mejla, prekršio je zakon", rekao je Šarčević.
 
Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. Odbor konačno Rešenje dostavlja Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi. 
  • johnnyjey

    26.11.2019 23:05
    smena
    Kakva bre ostavka, treba da ga smene i Šarčević sa njim slobodno neka ide
  • zoran

    25.11.2019 21:59
    lažovi
    Šarčevićiu posle ove tvoje izjave ja se pitam da i ti nisi učestvovao u ovakvim lažnim doktoratima.
  • milicica

    25.11.2019 18:42
    sto volem
    Kad neki sami sebe etiketiraju svi su moji otisli samo sljam ostao . Pa uskoro cemo izvoziti i sljam kako nam je krenulo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija