Vlada odlučila: Zgrade za bezbednjake umesto šest imaće osam spratova

Vlada Srbije predložila je izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojim se maksimalna spratnost od šest povećava na osam spratova plus potkrovlje, objavljeno je na sajtu Vlade.
Vlada odlučila: Zgrade za bezbednjake umesto šest imaće osam spratova
Foto: Pixabay
Kako je obrazloženo, procenjeno je da će se jedino donošenjem izmena zakona omogućiti još efikasnije sprovođenje projekta, kao i mogućnost ostvarivanja kupovine stana i licima koja su direktno ili indirektno pripadnici snaga bezbednosti.
 
Predlog izmene zakona Vlada je usvojila na sednici 28. novembra.
 
N1 podseća da je, najavljujući izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, predsednik države Aleksandar Vučić u oktobru prošle godine rekao da su istraživanja pokazala da je u višespratnicama manje dece, pa će se zbog toga graditi četvorospratnice, izuzev Beograda i Novog Sada, u kojima će biti i petospratnica.
  • Jogi Letač

    04.12.2019 16:22
    Izgleda da nam se političari žele baviti i projektovanjem u građevini. Samo im treba objasniti, da broj spratova ne zavisi od nečije želje već od mnogih drugih faktora kao što je geotehnička stabilnost zemljišta, ugrađeni materijal u temelje i noseće elemente itd. Ali ko će da se smara sa studiranjem građevine, teško je to, a oni ionako se u sve razumeju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.