Bivši ministar Ivan Todosijević osuđen zbog tvrdnje da je zločin u Račku lažiran

Bivši ministar uprave i lokalne samouprave Ivan Todosijević, osuđen je nepravosnažno na dve godine zatvora zato što je za zločin u Račku rekao da je izmišljen.
Bivši ministar Ivan Todosijević osuđen zbog tvrdnje da je zločin u Račku lažiran
Foto: Pixabay
Presuda Todosijeviću, bivšem predstavniku srpske zajednice u prištinskoj vladi, izrečena je danas na osnovu optužnice koja ga tereti za "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku ili etničku mržnju, podele ili netrpeljivost", javila je KTV.
 
Predsedavajući sudija Musa Konjeli rekao je da će izvršenje zatvorske kazne biti izvršeno nakon što presuda postane pravosnažna.
 
Suđenje Todosijeviću, koji je funkcioner Srpske liste, počelo je pre dva dana u Osnovnom sudu u Prištini.
 
Optužnica protiv Todosijevića je podignuta zvog toga što je on povodom 20-godišnjice od NATO agresije na ceremoniji u Zvečanu rekao da je "povod za agresiju na našu zemlju bila takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".
 
Pre toga tadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj, smenio ga je sa funkcije ministra zbog "govora mržnje i vređanja žrtava Račka".
 
Inače, Todosijević je na poslednjim izborima za kosovski parlament izabran za jednog od 10 poslanika Srpske liste.
  • pera

    05.12.2019 13:44
    ..
    Tako i treba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija