Suprug načelnice Nišavskog okruga nedavno zaposlen u EPS-u

Suprug načelnice Nišavskog okruga i funkcionerke SNS-a Dragane Sotirovski - Nikola Sotirovski, nedavno je zaposlen u EPS-u, pišu Južne vesti.
Suprug načelnice Nišavskog okruga nedavno zaposlen u EPS-u
Foto: Pixabay
Da je njen suprug novi radnik EPS-a potvrđuje i ona. Međutim, dok ona tvrdi da je niški ogranak Nikolu Sotirovskog preuzeo iz Gerontološkog centra gde je radio kao pravnik, direktor tog centra kaže da je zapravo - dao otkaz. Sam Sotirovski, umesto odgovora, novinarima je spustio slušalicu.
 
Osim potvrde da je zaista promenio radno mesto, nema detalja pod kojim uslovima, pišu Južne vesti. Da li je Sotirovski jednu državnu službu zamenio drugom zbog plate, boljih uslova rada, da li je bilo konkursa za radno mesto na kome je sada, da li je službenik u EPS-u ili je na funkciji - akteri ne odgovaraju.
 
Sotirovski je godinama radio kao pravnik niškog Gerontološkog centra, bavio se javnim nabavkama, a bio je i sekretar ove zdravstvene ustanove. Ipak, kako su rekli izvori Južnih vesti, nedavno je iz ove javne ustanove prešao u jedno od najvećih državnih preduzeća - Elektroprivredu Srbije. Navode da je preuzeo funkciju rukovodioca Sektora za brigu o korisnicima. Međutim, sam Sotirovski to negira.
 
Transfer je prokomentalisala njegova, ali i prva žena Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.
 
"EPS ga je preuzeo iz Gerontološkog centra. Kako dao otkaz? Nije dao otkaz, nego je preuzet iz preduzeća u preduzeće. Šta je tu nejasno? Da je dao otkaz, ne bi mogao da se zaposli, jer je radio "za stalno" kao sekretar ustanove", kaže Sotirovski.
 
Bivši direktor Nikole Sotirovskog, direktor Gerontološkog centra Milan Stevanović ne spominje preuzimanje, već kaže da je sam tražio raskid ugovora. "Čovek je zatražio sporazumni raskid ugovora. Koliko ja znam, on je tamo pravnik, isto kao i ovde što je bio", poručuje Stevanović. Dodaje da se to dogodilo pre nekoliko dana.
 
Da je reč o stranačkom zapošljavanju negira poverenik niškog SNS-a Zvezdan Milovanović. "Ne znam ništa o tome. I ja sam to čuo, kao i vi", bio je kratak Milovanović.
 
O načinu na koji je Sotirovski zaposlen, odnosno, da li je bilo konkursa, kao i koje poslove obavlja, nije mogao da govori direktor EPS Snabdevanja Dejan Andrejević, jer kaže da za davanje takvih informacija nije ovlašćen. Novinare je uputio na centralu u Beogradu, odakle Južne vesti očekuju odgovore.
  • gitzo

    20.12.2019 08:40
    Da ga je zaposlila ko portira niko ne bi ni rec rekao, ali verovatno je postavljen da naredjuje.
  • Sat

    20.12.2019 06:38
    U Novom Sadu preleću sa jednog državnog radnom mesta na drugo kao da idu po burek. Dao bih vam najmanje deset primera sa sve imenima i preduzećima. Ali šta vredi? Da neće agencij za korupciju da reaguje?
  • Toma Diploma

    20.12.2019 01:00
    Tako se to radi
    dok narod umire od gladi
    https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3378667/najtuznija-slika-za-nikoljdan-ovako-su-panici-docekali-krsnu-slavu-na-stolu-samo-kolac-i-sveca-foto-video

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija