Državljanin Srbije drogiran i pijan u Španiji izazvao udes u kojem je poginula beba

Zoranu A. (42), državljaninu Srbije uhapšenom u Barseloni nakon što je drogiran i pijan u utorak, 17. decembra izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala beba od 17 dana, a teško su povređeni njeni roditelji i deda, za sada se na teret stavljaju krivična dela ubistvo, povrede iz nemara i upravljanje motornim vozilom pod dejstvom narkotika.
Nesreća se dogodila u utorak, oko 19 časova, kada je Zoran svojim automobilom udario u drugo vozilo u kome je bila beba sa porodicom. Od siline udarca automobil u koji je udario se odbio o zaštitnu ogradu i potpuno je smrskan.
 
Beba stara 17 dana preminula je na licu mesta, dok je njen otac koji je bio za volanom, teško povređen i trenutno je životno ugrožen. U bolnicu su prevezeni i bebina majka i deda sa ozbiljnim povredama.
 
Zoran je zadobio lakše povrede i odmah je podvrgnut testiranju koje je utvrdilo da u krvi ima veliku količinu THC, glavne komponente marihuane i hašiša, i metamfetamina.
 
 
Sve ovo potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.
 
"Ministarstvo spoljnih poslova je, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, upoznato sa saobraćajnom nesrećom koju je izazvao državljanin Srbije", stoji u odgovoru Ministarstva o nesreći u Barseloni.
 
Kako se navodi, policija Katalonije je obavestila Ambasadu Srbije u Madridu da je u utorak 17. decembra u mestu Siđes uhapšen državljanin Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva i povrede iz nemara i upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.
 
Dodaje se da je katalonska policija navela da je našu ambasadu u Madridu obavestila na lični zahtev uhapšenog državljanina, kao i da je ambasada u kontaktu sa nadležnim organima Španije i da preduzima mere u skladu sa svojim nadležnostima.
  • Puk. Ratko Puškaš

    20.12.2019 11:06
    ...
    Ambasada da utvrdi koliko je ubica povezan sa visokim političkim rukovodstvom i da mu se o trošku narodnog novca izađe u susret.
  • Miladin Kovacevic

    20.12.2019 10:27
    sredice to ambasada
  • PetarPP

    20.12.2019 10:02
    Potpuno zgrožen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija