"Poslanici da se izjasne da li su za rijaliti ili ne"

Predstavnici Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti danas su ispred Skupštine Srbije od poslanika tražili da se opredele da li podržavaju predlog zakona za ograničavanje rijaliti programa i smenjivanje svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ili su protiv toga, odnosno "saučesnici su nasilja".
"Poslanici da se izjasne da li su za rijaliti ili ne"
Foto: Radio slobodna Evropa (Screenshot)
Predsednik tog udruženja Savo Manojlović je podsetio da je predlog zakona dostavljen Skupštini 11. decembra uz potpise podrške 36.000 građana.
 
Naveo je da tim zakonom građani traže da se ograniči rijaliti program i uvede pola sata programa kulture za decu i maloletne, i da se smene svi članovi Saveta REM-a.
 
Oni su za poslanike pripremili anketu kojom su tražili da se izjasne da li su za taj zakon ili, kako je pisalo u anketi, ne žele da glasaju za predlog zakona koji su predložili građani, čime "postaju saučesnici REM-a u nepostupanju kojim bi se sprečilo izvršavanje krivičnih dela".
 
Manojlović je rekao da posle svedočenja učesnice rijalitija Anđeline Nikolić o torturi, nanošenju povreda, protivpravnom lišavanju slobode, seksualnom zlostavljanju, smatraju da je jedino razumno rešenje usvajanje predloga zakona o ograničavanju rijalitija i smenjivanje svih članova Saveta REM-a.
 
Podsetio je da su prošle godine zbog nasilja REM-u podneli više prijava od kojih nijedna nije procesurina, te je REM samim tim "dozvolio ne samo promovisanje nasilja, nego i vršenje više krivičnih dela zbog čega Udruženje očekuje reakciju tužilaštva".
 
Ispred Doma Narodne skupštine na stolici je sedela devojka s našminkanim modricama na licu, koja je asocirala na učesnicu rijalitija Anđelinu Nikolić koja je svedočila o nasilju u rijalitiju.
  • Arheoloska zabava

    23.12.2019 16:49
    Dubioza - Rijaliti
    Skupstina ;Rijaliti = Isto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.