FOTO: Uništeno 15.000 komada oružja

Gotovo 15.000 komada oružja uništeno je u Centru za reciklažu u Železniku.
Time je nastavljen proces uništenja naoružanja koji Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz podršku UNDP SEESAC, sprovodi već nekoliko godina, saopštilo je ministarstvo.
 
Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za materijalno-finansijske poslove Željko Veselinović kazao je da je do sada uništeno više od 100.000 komada naoružanja.
 
 
"Danas je uništeno oko 15.000 komada oružja, od čega je 14.000 MUP prikupio u raznim postupcima - krivičnim, prekršajnim ili upravnim. Jedan deo je rashodovan u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve ovo ne bi bilo moguće bez saradnje sa partnerima, u prvom redu sa Evropskom unijom i UNDP", dodao je Veselinović.
 
  
 
Koordinatorka projekta Jelena Bujaković iz UNDP-a istakla je značaj ovog događaja, koji, kako je poručila, doprinosi aktivnostima koje MUP sprovodi u skladu sa nacionalnom strategijom, kao i sa Mapom puta za kontrolu naoružanja na Zapadnom Balkanu od 2019. do 2024. godine.
  • Slavija

    23.12.2019 22:38
    Hoćemo se to ako se zakuva, a zakuvaće se sa escajgom boriti?
  • Glupa odluka

    23.12.2019 18:52
    Zapamtite ovaj događaj.
    Vrlo brzo će doći trenutak da ćete se svi setiti ovoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.