Uprkos obećanjima, lokal na Pančićevom vrhu još nije srušen

"Objekat na Pančićevom vrhu biće srušen do poslednje cigle do kraja godine", obećao je ministar policije Nebojša Stefanović pre skoro pet meseci, podseća Insajder.
Uprkos ovoj najavi, koju je kasnije ponovila i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, to se do danas nije dogodilo, a sudeći po fotografijama do kojih je došao Insajder, veći deo konstrukcije i dalje je tu.
 
Kako prenosi Insajder, investitorka objekta na Pančićevom vrhu Snežana Mitković pre par meseci sama je otpočela uklanjanje objekta. Uklonjen je crep, odnosno razmontirana je krovna konstrukcija, sklonjena je stolarija na delu objekta i iznet nameštaj. Ipak, veći deo objekta i dalje je tu iako nadležni već više od dve godine obećavaju građanima da će nelegalni objekat biti srušen.
 
Poslednje obećanje dao je ministar policije Nebojša Stefanović u avgustu ove godine kada je poručio da će "do poslednje cigle taj objekat biti srušen". Tačan datum kada bi to moglo da bude urađeno nije naveo, osim da će se to desiti do kraja godine.
 
 
"Nesporno je da je objekat nelegalan i biće srušen do poslednje cigle. Neće ostati trunčica od njega. Pokazaće se vladavina prava", rekao je Stefanović u avgustu.
 
Tri meseca kasnije, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, odgovarajući na pitanja novinara, ponovila je obećanje ministra Stefanovića da će objekat na Kopaoniku biti srušen do poslednjeg kamena.
 
Insajder podseća da je betonski objekat od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu bespravno izgrađen u zaštićenoj zoni, nacionalnom parku, na vrhu Srbije krajem 2017. godine. Građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva reagovala je na bespravnu gradnju tek nakon interesovanja medija, ali izgradnja bespravnog objekta u kome je otvoren čak i restoran, nije stala čak ni nakon rešenja o rušenju koje je Ministarstvo građevinarstva izdalo 24. januara 2018. godine.
 
Kako je otkrio Insajder, posle rešenja o rušenju u Ministarstvo je stigao zahtev za legalizaciju u kome se navodi da je nelegalni objekat postojao 2014. što, kako je otkrio Insajder, nije tačno. Zahvaljujući tom antidatiranom dokumentu, koji je u ime investitorke Snežane Mitković dostavila opština Brus, rušenje bespravnog objekta je odloženo. Nakon toga, Ministarstvo građevinarstva je podnelo krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem i dve krivične prijave protiv investitorke Snežane Mitković, zbog nelegalne gradnje i falsifikovanja službenih isprava. Postupci su i dalje u toku.
 
Zbog istog slučaja, i to zbog toga što je nelegalnom objektu omogućio da koristi vodu i struju preko preduzeća Skijališta Srbije Dejana Ćika, Ministarstvo je podnelo krivičnu prijavi i protiv direktora ovog preduzeća. Prijava je, međutim, odbačena jer je tužilaštvo odlučilo da primeni načelo oportuniteta i odustane od gonjenja Dejana Ćika uz uslov da u humanitarne svrhe uplati 150.000 dinara.
 
Insajder navodi da "do danas nije poznato ko je to moćniji od države i njenih institucija pa objekat i dalje postoji".
  • Bubi

    02.01.2020 12:59
    @sad vam bas to smeta
    Vi propagirate anarhiju i otimacinu. Objekat je u nacionalnom parku na prirodnom zasticenom dobru.
    Ja bih rado recimo na Strandu napravila vikendicu. Pa sto bi to nekome smetalo.
    Vi to propagirate.
  • sad vam bas to smeta

    02.01.2020 02:39
    Nismoprebogati da rusimo ono što ne smeta .
    Zna se KO OVDE RUŠI.Porušilisu nam CELU ZEMLJU i skratili je osakatili.

    Pored toliko razrivača nema potrebe da sami rušimo ono što može da se legalizuje .Danas da srušimo a sutra da gradimo nesto takvo isto .Ako je nesto nelegalno OBUSTAVLJA SE NJ IZGRADNJA.Verujem da kad tuzi vlasnik drzavu svi mi ima da zalegnemo za stetu a krivci nece platiti ni koliko penzioner koji duguje 2000 dinara za struju. TReba uvesti materijanu odgovornost nadleznih.Sad je gotovo legalizovati i amin svatovi.
    Bar neke privremena legalizacija za nadredni period bi bila resenje da vlasnik isplati gradnju i pr.legalizaciju i da ima raja gde da se skloni navrhbrda.To je i tako montazni objekat kako se vidi na sl.
  • Zoks

    01.01.2020 23:55
    Zaduzbina
    Ahhhh ZELJO ZELJO, ako ga ti sam ne srusis kome i pripada, oni tvoji prijatelji sigurno nece.....Zato ti pokazi tvoje dobrotvorno lice i u ime nezadovoljnog naroda, to izbagerisi do temelja.....Ajde Zeljo.... pokazi se.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija