Još jedan grad u Srbiji ustupa svoj aerodrom državi

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kaže da je od Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Srbije dobio dopis u kom se traži da se upravljanje borskim aerodromom prenese državi.
Još jedan grad u Srbiji ustupa svoj aerodrom državi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Milikić je kazao da će se na jednoj od narednih sednica Skupštine grada doneti odluka da se upravljanje aerodromom ustupi državi i ocenio da je to "jako dobro" za Bor i da je to "najbolji način da se aerodrom stavi u funkciju".
 
"Siguran sam da će pod krilima Aerodroma Srbije borski aerodrom imati dobru perspektivu", rekao je gradonačelnik i dodao da očekuje da će narednih godina biti investicija države u to.
 
Marta prošle, 2019. godine, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će borski aerodrom ući u sastav Aerodroma Srbije.
 
Borski aerodrom, izgrađen 1985. godine, služi uglavnom samo za sportske letove, a bilo je zamišljeno i da ga koriste mali avioni za turističke svrhe i mali avioni poslovnih ljudi.
  • Nišlija

    10.01.2020 17:02
    Tako je Dragane, na tvoj komentar bi dodao i sledeće: " oni davali" Boru, a Bor leži na rudnim bogatstvima od više milijarde dolara, dok sam grad izlgleda ko Cernobilj. Nemoj više da " daju".
    Što se tiče same vesti: Ovo je ipak samo marketing jer u Srbiji realno ima mesta samo za dva prava aerodroma to su beogradski ( jssno je zašto) i Niški više kao neka alternativa to je objasnio "Vlada".

    A lala i istomišljenici neka pišu peticiju Vucevicu i Vučiću da drzava preuzme Cenejski aerodrom, kao što je to uradila sa Borskim. Ako im je toliko do aerodroma.
  • Dragan

    10.01.2020 13:06
    @Lala
    Predlog za tebe i tvoje istomisljenike: Preselis se juzno od Dunava ( npr Bor ), kupis stancinu za cca 500 eura/kvm, zaposlis se u rudniku za ekstra platu, udises cist vazduh, imas aerodrom u gradu, pijes kafu u kafiću za 50 din i Bog da te veseli. Mozes i neko drugo mesto juzno od Dunava, svakako jedva cekaju da im se neko doseli, posto ovi odozdo svi pobegose od lepog zivota, juzno od Dunava.
  • Pljuc (iz kokpita)

    10.01.2020 08:54
    PSS 1 km!
    Da bi sleteo ozbiljnijom makinom, pocepaš (al' baš, baš!) kočioni sistem, a za uzletanje, i bez tereta, trebaju busteri!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija