Oboleloj od multiple skleroze godinu dana nije stizalo rešenje za tuđu negu i pomoć, PIO fond tražio da ga preuzme lično

Republičkom Zaštitniku građana obratila se Beograđanka kojoj, zbog greške zaposlenih u pošti, rešenje za tuđu negu i pomoć nije dostavljeno godinu dana.
Oboleloj od multiple skleroze godinu dana nije stizalo rešenje za tuđu negu i pomoć, PIO fond tražio da ga preuzme lično
Foto: 021.rs
Kako obaveštava Zaštitnik građana, građanka je u pritužbi objasnila da je od Fonda PIO zatražila objašnjenje zašto joj rešenje nije dostavljeno godinu dana, a u odgovoru joj je rečeno da je posle neuspele dostave preko pošte, potrebno da lično preuzme dokument u Fondu PIO. 
 
Međutim, građanka je obolela od multiple skleroze i kretanje joj je veoma otežano, a PIO ju je obavestio da, ako nije u mogućnosti da dođe, može da ovlasti drugo lice preko notara za preuzimanje rešenja. 
 
Pošto su ovoj građanki mesečni prihodi veoma niski i nije u mogućnosti da plati notara za ovlašćenje drugog lica, obratila se Zaštitniku građana za rešavanje nastalog problema.
 
Zaposleni u stručnoj službi ombudsmana su odmah kontaktirali Fond PIO i nakon intervencije u roku od tri dana građanki je uručeno rešenje za tuđu negu i pomoć na kućnu adresu, te na osnovu tog rešenja sada je u mogućnosti da ostvari sve pogodnosti predviđeno zakonom.
  • Zla...

    16.01.2020 08:42
    Procedure, FT1P..
    Uglavnom, svuda je procedura takva da ako neko treba da ostvari svoje pravo ( koje postoji na papiru) ODUSTANE !
    Sto vise njih digne ruke od svog prava, vise para ostaje u kasi.
  • Pedja

    16.01.2020 08:36
    I sada kada napisem smrdija dobicu minuse
  • Ne znaju zakone

    16.01.2020 07:00
    Nesavesni su
    Pa i u policiji traže da lice koje ne može da se kreće a izgubilo dokumenta dođe kod njih, iakou zakonu stoji drugačije.
    Još je gore što lekari otpušaju bolesne bez navođenja svih tegoba.
    Ako se pacijent žali na svrab lekar neće napisati da se jedva kreće i trpi bolove ni poslati ga gde treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija