Ministarstvo prosvete: Vrtići i škole da prilagode rad zbog zagađenja vazduha

Ministarstvo prosvete uputilo je preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha.
Ministarstvo prosvete: Vrtići i škole da prilagode rad zbog zagađenja vazduha
Foto: 021.rs
Tim povodom, preporuka je Ministarstva da se rad u tim ustanovama organizuje na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih.
 
U dopisu obrazovnim ustanovama navodi se da je potrebno posebno voditi računa o vremenu i dužini boravka na otvorenom prostoru, pre svega, u ranim jutarnjim i večernjim časovima.
 
"Polazeći od opštih principa obrazovanja i vaspitanja, a u skladu sa propisanom autonomijom ustanova, ukazujemo da vaspitno-obrazovni odnosno obrazovno-vaspitni rad može da se ostvaruje, između ostalog, kroz planiranje i ostvarivanje odgovarajućih aktivnosti, programa i projekata poštujući specifičnosti lokalne sredine", navedeno je dopisu.
 
Dodaje se da je u slučaju izmene školskog kalendara potrebno obavestiti nadležnu školsku upravu.
  • PRIMER !

    17.01.2020 10:26
    1.Izašla pametna premijerka sa predlogom za maltretiranje naroda sa računima za troškove prevoza.

    2. Pre ovog, 5 radnika je putovalo jednim autom do fabrike.
    3. Fabrika odlučila da ne plaća 10% poreza i da radnici donose račune.
    4. Stvorio se problem što 5 radnika sa pravom od 25.000 dinara putnih troškova treba prikazati kao račun za 1 vozilo, bez obzira na koji način radnici pribavili račune za gorivo.
    5 REŠENJE--> Fabrika odlučila da podeli 5 vozila za 5 radnika, i na taj način nema više problema sa podnošenjem računa Ministarstvu, kao ni sa pribavljanjem računa.
    Trošak za održavanje vozila, nabavku vozila i gorivo se ionako odbija od poreza kao poslovni trošak.

    POSLEDICE PAMETOVANJA PREMIJERKE PROSUDITE SAMI.

    p.s.
    Ovo je istinit slučaj od početka do kraja u svakom detalju.
    Štitim imena fabrike i radnika.
  • Sta

    16.01.2020 17:53
    Kazu
    Roboti nastavnici na ovu vest...jeste ili nije zagadjeno ...neka se u dva ministarstva dogovore a nama neka kazu gde je pola milijarde
  • @Vesna

    16.01.2020 16:57
    Ko im cuva decu u skoli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.