Đurić: Moguće uspostavljanje avio-linije između Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da očekuje da će u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije Lufthanza, što bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio-linija između Beograda i Prištine.
Đurić: Moguće uspostavljanje avio-linije između Beograda i Prištine
Foto: Pixabay
Kako je kazao za RTS, ta linija mogla bi da zaživi "nakon ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije" i nakon što dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen.
 
Potpisivanje pisma o namerama, istakao je Đurić, predstavljalo bi prvi simboličan korak za obnavljanje avio-linije između Beograda i Prištine posle 20 godina.
 
"Time bismo, osim 12 autobusa koji redovno povezuju Beograd i Prištinu, u budućnosti mogli da dobijemo i avio-liniju", rekao je Đurić.
 
Prema njegovim rečima, zvaničnici iz Beograda će o toj nameri obavestiti i Unmik i Kfor koji su, kako je podsetio, po Rezoluciji 1244 saveta bezbednosti UN i po Vojno-tehničkom sporazumu, zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na Kosovu.
  • Protiv

    20.01.2020 19:13
    Što se tiče bezbednosti, ne bih ja nijedan avion tamo poslao.
    Boravak na aerodormu, poveravanje njihovim radnicima pristupa avionu...
  • Koagulant

    20.01.2020 14:16
    Sramota
    Stamota na sta smo spali...
  • Voja

    20.01.2020 13:46
    Realnost
    Ovo je samo suočavanje sa stanjem na terenu.Ništa nema od mantranja da je Kosovo deo Srbije i poricanje realnog stanja.To jednostavno nije politika i ne vodi nigde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.