Ministarstvo traži firmu koja će izgraditi ledolomac

Republička direkcija za vode pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je javnu nabavku za gradnju ledolomca.
Ministarstvo traži firmu koja će izgraditi ledolomac
Foto: 021.rs
Brod, dužine 40 i širine devet metara, predviđen je da u zimskom periodu radi kao ledolomac na Dunavu, od Mađarske granice do Beograda, a ostatak godine brod će služiti u operacijama bočnog tegljenja drugih plovnih objekata.
 
Ledolomac je projektovan kao jednopalubni, dvopropelerni s fiksnim krilima i balansnim kormilima, sa mašinskim prostorom u srednjem delu, piše eKapija.
 
Kako se navodi u dokumentaciji, brod bi trebalo da plovi oko deset dana bez dopunjavanja rezervi goriva, ulja i vode, sa sedam do maksimalno deset ljudi na njemu.
 
Predviđeno je da brod opslužuje stalna posada koja bi boravila na brodu. Ledolomac bi trebalo da ima smeštaj za sedam članova posade i tri gosta.
 
Sve stambene, društvene i službene prostorije biće opremljene sistemima za klimatizaciju i grejanje.
 
Nadzor nad gradnjom broda vršiće Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, organ uprave u sastavu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
Projektnu dokumentaciju su izradile firme Albatros dizajn iz Novog Sada i Numerik marine sa Novog Beograda.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 15. april, do 10 časova, a javno otvaranje ponuda je 15 minuta kasnije.
 
Podsetimo da je decenijama unazad država računala na ledolomce "Čakor" i "Vučevo" za razbijanje leda, što više nije slučaj. Van stroja je i ledolomac "Petrovaradin" zbog oštećenja u požaru, koji ga je zahvatio u julu prošle godine. Opširnije o tome kako je država ostala bez ledolomaca u našem tekstu OVDE.
  • lala

    26.02.2020 15:45
    Heroj Piki
    Pitajte radnike Herij pinkija gde su ledolomci postojali su a gde su zavrsili i kod koga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija