Drugi oboleli od korona virusa u Srbiji otkriven u Beogradu

Potvrđen je drugi slučaj korona virusa u Srbiji.
Drugi oboleli od korona virusa u Srbiji otkriven u Beogradu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Virus je potvrđen kod jednog kineskog državljanina, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
 
Prema saznanjima "Blica", oboleli Kinez već duže vreme živi i radi u Beogradu, ali je nedavno boravio u domovini. On je smešten na Infektivnu kliniku u Beogradu.
 
List prenosi da nadležni rade na otkrivanju kompletnog lanca ljudi sa kojima je oboleli kontaktirao poslednjih dana, od povratka u Srbiju.
 
Prvi slučaj zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. Njegovo stanje je stabilno, o čemu više možete čitati OVDE.
 
U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do sada je testirana ukupno 101 osoba.
 
Tokom današnjeg dana, do 18 časova, testirani su uzorci još šest osoba koji su bili negativni na novi korona virus.
  • ranko

    22.03.2020 14:30
    pokuaj
    zasto se avinima ne psrkaju gradovi ako recimo kad se komarci prskaju, mozda bi se kooliko tolkiko zaustavilo protok virusa
  • Zoran

    10.03.2020 22:41
    Huawei
    Zašto nijedan medij ne javlja da je Kineski drzavljanin iz kompanije Huawei i da je zadnjih nedelju dana imao sastanke u raznim telekomima u Srbiji..Nego drzavni projekat pa ćute..
  • Slobodan

    10.03.2020 13:59
    Corona
    Ovo je nažalost tek početak,za dvadesetak dana porašće broj obolelih drastično.a onda će ministar zdravlja da službeno otputuje u italiju pošto su cene bagatelne i moćne da slobodno kupuje bez bojazni da pokupi virus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.