Suspendovani svi letovi iz Niša do Italije i Švajcarske i obrnuto; 10 putnika vraćeno u Italiju

Javno preduzeće "Aerodromi Srbije" saopštilo je da su od danas privremeno suspendovani svi letovi sa aerodroma "Konstantin Veliki" do Italije i Švajcarske i obrnuto, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID-19.
Suspendovani svi letovi iz Niša do Italije i Švajcarske i obrnuto; 10 putnika vraćeno u Italiju
Foto: Pixabay
Putnicima je preporučeno da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate avio kompanijama.
 
Kako prenose Južne vesti, u Srbiju nije dozvoljen ulazak za desetoro putnika iz aviona koji je na niški aerodrom "Konstantin Veliki" iz Bergama stigao u 14.10h. Prema navodima "Aerodroma Srbije" na pomenutom letu bilo je 29 putnika, od kojih su 10 strani državljani.
 
"Brigu o prispelim putnicima, državljanima Srbije, odmah po izlasku iz aviona preuzeli su predstavnici inspekcije Ministarstva zdravlja", rečeno je u saopštenju "Aerodroma Srbije".
 
U tom preduzeću su naveli da su se svi odlazeći putnici na letu ka Bergamu ukrcali u skladu sa redovnom procedurom. Strani državljani kojima je danas zabranjen ulazak u Srbiju vratili su se za Italiju sa ostalim putnicima na letu za Bergamo.
 
Stranim državljanima koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, odnosno iz Italije, pojedinih provincija Kine, iz Južne Koreje, Irana i delova Švajcarske, privremeno je zabranjen ulazak u našu zemlju, odlučila je Vlada Srbije. Građani Srbije po povratku u zemlju moraće dve nedelje u samoizolaciju.
  • Dovla

    11.03.2020 05:49
    Kad bolje pogledamo, suspendovani su letovi za Italiju i Švajcarsku i sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”. Samo o tome niko ne piše.
  • Aleksandra

    10.03.2020 17:42
    Kako to?
    Kad sam videla sliku, pomislila sam da je Vlada Srbije organizovala besplatne letove za svoje građane za šoping u Italiji?!
  • M

    10.03.2020 17:34
    Mislim da je to besmisleno, kao neka vrsta fašizma!
    "Naši" državljani, njihovi....besmisleno.

    Da li virus obilazi naše državljane???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija