Vesić: Nije isključeno da policijski čas u Beogradu traje ceo dan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da nema potrebe za uvođenjem policijskog časa od 24 sata u Beogradu, ali ako se situacija bude pogoršala, to nije isključeno.
Vesić: Nije isključeno da policijski čas u Beogradu traje ceo dan
Foto: 021.rs
Zamenik gradonačelnika je dodao da ni zatvaranje centralnih beogradskih opština nije isključeno.
 
"Cilj je da se spreči mešanje građana. U tom slučaju bi policija bila na svim ulicama i neprestano bi kontrolisala kretanje, tako je rađeno u Vuhanu", kaže Vesić za "Kurir".
 
Prema njegovim rečima, sve mere koje se donose u skladu su sa savetima naših i kineskih epidemiologa.
 
Prema ranijim najavama, glavni grad Srbije mogao bi da bude potpuno izolovan. Scenario koji podrazumeva zatvaranje 10 centralnih opština značio bi da ljudi ne mogu da ulaze i izlaze sa te teritorije. Druga još drastičnija opcija bi podrazumevala da se uvede celodnevni policijski čas.
 
Radojičić: Bliži se trenutak izolacije gradskih opština
 
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da smatra da se bliži trenutak kada će centralne gradske opštine biti potpuno izolovane i sprečeno kretanje građana iz jednog dela grada u drugi.
 
"To će malo dodatno pojačati disciplinu. To se dogovara sa kineskim ekspertima i našim stručnjacima, oni će odrediti kad će se ta mera primeniti", rekao je Radojičić za Pink.
 
Kako je objasnio, situacija sa brojem obolelih se prati svakodnevno i vreme određivanja mere blokade delova grada zavisi od mnogih stvari, ali je činjenica da se u borbi protiv virusa korona mora ići dva, tri koraka ispred epidemije, "zato neke mere u početku i izgledaju nelogično".
 
Radojičić je naglasio da je cilj mera koje će verovatno biti donete da se ne putuje iz jednog u drugi deo grada, jer je to potencijalni način širenja virusa, i da će možda biti problem sa zdravstvenim radnicima koji moraju iz raznih opština da dolaze na posao, ali da je i to rešivo.
 
Na pitanje da li će biti uveden policijski čas 24 sata dnevno, Radojičić je odgovorio da ne zna da li se razmatra ta mogućnost. 
  • @Psihologija mase

    27.03.2020 15:03
    I ocitavaju se sramni rezultati, doduse po osnovu dosadasnjeg iskustva i ocekivani: Prag trpljenja nema granice u visinu, a kriticko razmisljanje ravno nuli. Bedni podanicki narod koji voli diktatore. Pocinjem da mislim da su price o hrabrim pametnim srbima iz svetskih ratova mitovi samo, jer nemoguce da ste postali takva bezlicna marva u amovima za samo dve generacije.
  • Zdravko

    27.03.2020 12:53
    @sivi dom

    Profit iznad čoveka? Ti si ili bot ili neobavešten. Nego da te pitam, jel voziš zapadni auto i štediš evre? Ako da, onda ćuti. Ako ne, onda nisi normalan.
  • Badza

    27.03.2020 12:14
    Oliva@ badza je dalabu
    Koji si ti mentalni sklop...strašno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.