Nakon apela javnosti i vlasti, u Juri proizvodnja u samo jednom postrojenju

Umesto oko 2.800 radnika, koliko radi u tri pogona južnokorejske fabrike Jura u Leskovcu, u ponedeljak će posle kratke pauze proizvodnja biti pokrenuta samo u jednom postrojenju sa oko 200 radnika.
Nakon apela javnosti i vlasti, u Juri proizvodnja u samo jednom postrojenju
Foto: 021
Ta odluka doneta je nakon saznanja da je jedna radnica pozitivna na virus korona i posle apela javnosti i vlasti na kompaniju, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca.
 
"Nakon odgovora Vlade Srbije na dopise upućene iz kabineta gradonačelnika Leskovca i razgovora rukovodstva kompanije sa gradonačelnikom i komandantom Gradskog štaba za vanredne situacije Goranom Cvetanovićem, odlučeno je da ovaj investitor sutra ne pokrene svoju proizvodnju sa svih 2.800 radnika", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se i da će oko 200 radnika nastaviti sa proizvodnjom u trećem pogonu, takozvanoj "čistoj sobi", dok Jura 1 i Jura 2 proizvodnju obustavljaju do daljeg.
 
Prošle nedelje je svim zaposlenima u leskovačkoj Juri stiglo obaveštenje da se 6. aprila vrate na posao, zbog čega su radnici burno reagovali na društvenim mrežama, što su lokalni mediji i objavljivali. Radnici su navodili da se u toj kompaniji ne poštuju preporuke Vlade Srbije, odnosno da se ne formira razmak od dva metra između dva zaposlena.
 
Pošto je juče potvrđeno da je jedna radnica pozitivna na virus korona, a da je još osmoro njih potencijalno zaraženo, Štab za vanredne situacije grada Leskovca obavestio je Vladu Srbije o stanju u ovom preduzeću, a nadležni zavod za javno zdravlje izdao je preporuku da se pokrene samo minimum proizvodnog procesa.
  • barbara

    05.04.2020 20:28
    psihijatrija
    hoce i ovde doci Rojters da snima???sta si sebi dozvolio narode!!!
  • Ns

    05.04.2020 20:17
    Joj joj
    Pa cemu sve onda ova izolacija karantin policijski cad itd .Drzavo slaba li si kad te svi vuku za nos
  • Brus Vilis

    05.04.2020 19:36
    Hvala sanitarnim inspektorima što ne rade svoj posao. Dragi radnici, pelene vas čekaju u postrojenju Jura 39.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija